Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic chtějí skončit v první šestce pro play off

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic chtějí v nadcházející sezoně předvádět atraktivní hokej a před startem sezony nevyhlašuje bronzový tým uplynulého ročníku dopředu vysoké cíle. Tím základním pro klub, který vstupuje do sezony pod novým názvem HC ČSOB Pojišťovna, je v dlouhodobé části skončit do šestého místa a kvalifikovat se přímo do čtvrtfinále play off.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost pardubických hokejistů

Článek

"Chceme hrát celoplošný, atraktivní hokej a byl bych rád, kdybychom navíc otočili loňskou bilanci našich výsledků na hřišti doma a venku. Ti fanoušci, kteří nám v ČEZ Areně vytvářejí výbornou atmosféru, si to zasluhují," řekl trenér Pavel Hynek, který povýšil z loňské role asistenta Josefa Jandače a vede tým spolu s Ladislavem Lubinou. Tradičně nejnavštěvovanější český klub má prodáno téměř 5500 permanentních vstupenek.

Pardubický kádr opustili gólman Adam Svoboda, obránci František Kaberle, Branislav Mezei, Jeff Jillson a útočníci Rastislav Špirko, Tomáš Kůrka a Adam Pineault. Naopak posilami jsou zadáci Václav Benák z Plzně, Vladimír Sičák z Kärpätu Oulu, Američan Casey Borer z Charlotte a kanadští útočníci Corey Elkins z Manchesteru z AHL a Jonathan Sim ze švýcarského Fribourgu.

Přijít měl z Českých Budějovic také zadák Josef Melichar, který působil naposledy ve švédském Linköpingu. V létě ale své rozhodnutí změnil a ukončil kariéru. Pardubice jsou nyní v současné době ve sporu s Mountfieldem, který požaduje za Melichara odstupné.

"Byli jsme vyzváni, abychom dodrželi smlouvu, ale řekli jsme, že nedošlo k jejímu naplnění. Hráč se u nás do ničeho nezapojil, my ho využívat nebudeme, a tudíž nemáme za co platit. Navrhli jsme sami budějovickému klubu, aby celou věc postoupil arbitrážní komisi," prohlásil generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

Melicharovo rozhodnutí na východě Čech respektují, Českým Budějovicím ale platit odstupné odmítají. "My máme v dohodě o ukončení smlouvy s Melicharem doložku, která má finanční podtext a je to pokuta v případě, že by v této sezoně někde začal hrát. Ta částka je velmi významná. Já sám Melichara nepodezírám z toho, že by u nás ukončil smlouvu kvůli tomu, že by během sezony chtěl hrát někde jinde," doplnil Kusý.

Spor tak zřejmě rozhodne arbitráž. "Bylo to spontánní rozhodnutí jeho a jeho rodiny a my jsme mu to odstoupení od smlouvy umožnili, protože je těžké v takové chvíli hráče, byť není věkově za vrcholem své kariéry, přemlouvat. Zkusili jsme to, ale Josef si stál za svým," řekl Kusý na adresu hráče, který se s Pardubicemi do přípravy v létě vůbec nezapojil.

V přípravě se Pardubice zúčastnily i European Trophy a dostaly se do play off, kde je čeká v prosinci na finálovém turnaji ve čtvrtfinále Salcburk. "Mrzí mě, že jsem kvůli zranění v přípravě toho moc neodehrál, ale bylo to velmi dobrým zpestřením přípravy, jak pro nás hráče, tak i diváky. Byla to konfrontace se zahraničními mužstvy, což je velké plus pro každého hráče. Každý to bral tak, že vítězství ho posouvalo vždy o kousek dál," prohlásil asistent kapitána Radovan Somík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice