Hlavní obsah

Je to rozpačitý rozjezd, říká liberecký manažer Jech po třech zápasech

LIBEREC

Nepříliš úspěšně odstartovali do nového ročníku extraligy hokejisté Liberce. Ve třech odehraných zápasech získali jen dva body, zklamáním jsou přitom porážky v Pardubicích a především doma s Vítkovicemi. „Chceme být trpěliví, ale nemůže dávat hráčům moc času na rozehrání,“ komentuje nezdary Ctibor Jech, generální manažer klubu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Liberce

Článek

„Byl to rozpačitý rozjezd. Na Spartě to docela šlo, sahali jsme po třech bodech. Ale prohrát se dá i jinak, než jak tomu bylo ve zbývajících dvou utkáních, kdy jsme dostali pět a doma dokonce šest gólů,“ uvažuje Jech.

A připouští, že současný kádr Bílých Tygrů postrádá více hráčských osobností. Jedinou hvězdou zůstává kapitán Petr Nedvěd. „Je hodně vidět a má svou nezastupitelnou roli. Ale je pravda, že jsme po dlouhé době nepřivedli do klubu tak zvanou velkou posilu. Dali jsme spíše prostor hráčům, kteří se připravovali s týmem už loni, kdy naznačili předpoklady ke zlepšení. Teď bude záležet jen na nich, jak výkonnostně dál porostou. Chceme být trpěliví, ale zase nemůžeme hráčům dávat toho času až moc. Přejeme si, aby chytili šanci za pačesy a bojovali o svou pozici,“ rozebírá manažer.

Na Spartě rozhodl útočník Špaček. Kdo další by ho měl v pravidelnějším prosazování následovat? „Hlavně čekáme nárůst výkonnosti u trojice útočníků Urban,Vantuch a Bárta. V žádném případě se nespokojíme s tím, že budou tvořit jen čtvrtou lajnu. Musí to být úderná útočná formace,“ tvrdí Jech.

Kádr doplnil obránce Hay z Mladé Boleslavi. „Není to vyloženě hvězda. Bereme ho jako pracovitého beka, který si hledá svoje místo v týmu,“ říká manažer na jeho adresu.

Liberečtí vstoupili do svojí jubilejní desáté sezóny v extralize. Ještě nikdy nehráli finále. Co letos? „Finále si dává do plánu možná až osm až devět celků, přičemž na play-off pomýšlí zpočátku všech čtrnáct, které hrají ligu. To je správný sportovní přístup, který respektujeme a uznáváme kvality soupeřů. Samozřejmě, že bychom se chtěli dostat co nejdále, ale soutěž bude hodně vyrovnaná a těžká, jak jsme se přesvědčili v jejím úvodu,“ dodává Jech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice