Hlavní obsah

Kladno je v čele extraligy. Slavia poprvé prohrála, Třinec vydřel první bod

PRAHA

Hokejisté Slavie poprvé v této sezóně extraligy ztratili, když ve čtvrtém kole prohráli v Českých Budějovicích ve 4. kole 2:3. Jediným stoprocentním týmem v nejvyšší soutěži tak zůstávají Pardubice, které však sehrají svůj duel tohoto kola proti Spartě až koncem září. Do čela tabulky se tak vyšvihlo Kladno, které doma porazilo Karlovy Vary. Ty dál zůstávají bez bodu, stejně jako Mladá Boleslav. První bod naopak získal mistrovský Třinec.

Foto: Petr Eret, ČTK

Útočník Plzně Tomáš Vlasák (vpravo) střílí úvodní gól zápasu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Kladenští Rytíři potvrdili skvělý nástup do sezóny výhrou nad Karlovými Vary 4:3. Tým vlastníka Jaromíra Jágra měl nástup do zápasu jak v dobách své největší slávy. Už po čtrnácti minutách vedli domácí po trefách Knotka, Kally a navrátilce Miloslava Hořavy, pro něhož to byla první trefa ve staronovém klubu, 3:0. To už hosté hráli bez zraněného Václava Skuhravého. Kladenští ale ve druhé třetině povolili a nakonec horko těžko uhlídali jednogólový náskok.

Suverénní nástup do sezóny chtěla v Českých Budějovicích potvrdit i Slavia. Jenže tvrdě narazila. Mladé hvězdy pražského týmu se tentokrát neprosadily. Jihočeši, hrající netradičně v černém, byli aktivnější, hosty ve všem převyšovali a po polovině zápasu zaslouženě vedli 3:0. Jenže i oni se nechali náskokem ukolébat a povolili sešívaným snížit na 2:3, víc už jim ale nedovolili.

Brankář Slavie Miroslav Kopřiva dostává v Českých Budějovicích druhý gól. foto: ČTK/David Veis

Po třech zápasech konečně bodoval také mistrovský Třinec, ale jen za porážku 2:3 po samostatných nájezdech. Domácí dvakrát dotahovali jednogólové manko. O vítězi nakonec rozhodl až nájezd Petra Lešky, který v penaltovém dramatu za stavu 3:3 rozhodl pomalým nájezdem a trefou mezi Hamerlíkovy betony.

Tomáš Linhart ze Zlína (vlevo) brání třineckého Davida Květoně. foto: ČTK/Petr Sznapka

První body v této sezóně chtěla urvat i Mladá Boleslav, jenže v Plzni neměla nárok. Domácí rychle uklidnil úvodním gólem nejlepší střelec minulé sezóny Tomáš Vlasák a po dalších dvou přesilovkových trefách vedli Indiáni už 3:0. Hosté se trefili až pět minut před konce zásluhou Mikulíka, ale drama odmítl trefou do prázdné brány Jaroslav Hlinka na konečných 4:1. Plzeň tak zatím ve všech zápasech bodovala.

Viktor Hübl z Litvínova (vlevo) a brněnský hráč Radim Hruška se přetahují v souboji v utkání 4. kola extraligy.foto: ČTK/Libor Zavoral

Obrat se povedl v duelu s brněnskou Kometou hokejistům Litvínova, do jejichž řad se po devíti měsících vrátil olympijský vítěz Martin Ručinský. Severočeši po trefě Podkonického prohrávali už po třech minutách hry. Lukeš však záhy dokázal srovnat. Od druhé třetiny už byli domácí lepším týmem, ve třetí části pak v rychlém sledu vstřelili tři góly a slavili vítězství 4:1.

Zápasy čtvrtého kola Tipsport extraligy
Třinec - Zlín 2:3 po samostatných nájezdechon-line
Branky: 27. Zíb, 52. Květoň - 12. Linhart, 31. Köhler.
Kladno - Karlovy Vary 4:3on-line
Branky: 3. Knotek, 9. Kalla, 14. Hořava, 35. Patera - 33., 40. Zaťovič, 45. Pech.
Litvínov - Brno 4:1on-line
Branky: 11. Lukeš, 42. Hujsa, 46. Kubinčák, 56.Hübl - 4. Podkonický.
Plzeň - Mladá Boleslav 4:1on-line
Branky: 7. Vlasák, 24. Hanzlík, 34.St.Pierre, 60. Hlinka - 56. Mikulík.
České Budějovice - Slavia 3:2on-line
Branky: 2. Květoň, 17. Kuchejda, 24. Pšurný - 44. Kolařík, 51. Svoboda.
Odehráno: Liberec - Vítkovice 0:6
27. září: Pardubice - Sparta

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice