Hlavní obsah

Na první gól jsem dlouho nečekal, liboval si litvínovský Hujsa

Slovenský hokejový útočník Martin Hujsa dal svůj premiérový gól v české extralize a mohl z něj mít dvojnásobnou radost, protože přinesl Litvínovu vítězství nad Kometou Brno. Jeho trefa na 2:1 se ukázala být klíčovým momentem utkání. Potom domácí přidali ještě další dvě branky a dovedli zápas k jistému tříbodovému zisku. „Jsem rád, že jsem na ten gól nemusel čekat dlouho,“ svěřil se Hujsa v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jaké máte první pocity po vítězném zápase? Určitě převládá spokojenost. Vyhrálo se po bojovném průběhu. Brno bránilo, ale našli jsme recept, jak ho překonat. Inkasovali jsme sice v úvodu, ale nevzdali jsme se a skóre otočili.

Můžete popsat, jak jste dostal puk do soupeřovy branky? Kotouč skákal kolem brankové čáry, zabojoval jsem a prostě to tam padlo. Věřil jsem, že už neprohrajeme. Nečekal jsem, že se střelecky prosadím tak brzy. Kluci mě vzali výborně mezi sebe.

Po zápase jste si na ledě povídal s brněnským brankářem Hovim. O čem šla řeč? Známe se ze Slovanu Bratislava, kde jsme spolu hráli několik let. A zůstali jsme kamarády. Teď jsme se o hokeji nebavili, spíše jen tak o tom, jak se nám vede i mimo hokej.

Po třech zápasech má Litvínov sedm bodů. To je dobrá bilance, s níž jste možná nepočítali, nebo ano? Těší mě, že jsme pokaždé bodovali, z toho dvakrát naplno. A ani bod z Vítkovic nebyl neúspěchem. Ale je brzy na nějaké hodnocení, soutěž se teprve rozbíhá.

Můžete porovnat slovenskou extraligu, v níž jste dosud působil, s českou nejvyšší soutěží? Česká liga je kvalitnější a tím pádem pro hráče i náročnější. Každý zápas je vyrovnaný. Řekl bych, že tady není slabé mužstvo.

V úterý hrajete na ledě pražské Slavie. Jak se těšíte do její arény? Ještě jsem tam nikdy nebyl. Jsem na to zvědavý. Ze Slavie máme zdravý respekt, ale pojedeme do Prahy s cílem zabodovat.

V předligových prognózách patřil Litvínov k týmům, které by měly hrát dole v tabulce. Co říkáte na takové úvahy? Doufám, že všem, kdo nás pasovali na spodek tabulky, ukážeme, že se mýlili.

Reklama

Související témata: