Hlavní obsah

Litvínov je novým lídrem extraligy, Sparta vyhrála v Pardubicích

PRAHA

Úterní zápasy Tipsport extraligy nabídly rozmanitou směs kol. Česká nejvyšší hokejová soutěž se sice hraje teprve druhý týden, ale už jí vládnou předehrávky a dohrávky. Sparta se dočkala první výhry překvapivě na ledě Pardubic a to hned vysokým výsledkem 6:2. Prvních bodů se dočkaly i Karlovy Vary po výhře nad Kladnem 4:1, bez bodu naopak i po zápase s Libercem zůstává Mladá Boleslav. Do čela tabulky se dostal Litvínov po vítězství na ledě Slavie.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Urban z Liberce před brankou Mladé Boleslavi

Článek

Mladá Boleslav v předchozích čtyřech utkáních vyfasovala dvacet gólů a tak se tým v předehrávce 9. kola proti Liberci soustředil na defenzívu. To se sice podařilo, domácí inkasovali jen jednou, jenže nedokázali pokořit brankáře hostí Marka Pince. Zápas rozhodla jediná trefa Bárty, Liberec z posledních čtyř soubojů opět veze z Boleslavi body.

Pardubice přivítaly Spartu, která čekala na první vítězství.  Z posledních devíti zápasů navíc na východě Čech sedmkrát prohrála. Kouč Sparty Josef Jandač ještě loni vedl Pardubice a vymyslel na svůj bývalý klub správný recept. Už po první třetině se Pražané dostali do tříbrankového vedení a když se na začátku druhé části krátce po sobě prosadili i bratři Rachůnkové, bylo po zápase.

Karlovy Vary a Kladno, to byla předehrávka 17. kola. Hostující Rytíři po minulém kole spadli z první příčky tabulky a čeká je další pád. Obě mužstva se potkala už v  pátek, kdy Kladno doma vyhrálo 4:3. Tentokrát se role otočily, Kladno opět s Cháberou v brance od začátku tahalo za kratší konec a nakonec prohrálo 1:4. Karlovy Vary získaly první body v sezóně.

Největší drama se odehrálo v pražské O2 Areně, kde proti sobě nastoupili Slavia a Litvínov. V dohrávce 5. kola nejprve vedli domácí, ale hosté ve druhé třetině skóre otočili. Tomáš Svoboda pak sice dvakrát vyrovnal, ovšem nakonec byl šťastnější druhý dvoubrankový střelec Viktor Hübl, jenž zaznamenal i vítěznou trefu a Litvínov vyšplhal do čela extraligové tabulky.  Obránce Slavie Petr Kladlec nastoupil k 900. zápasu v lize.

Úterní program Tipsport extraligy
Předehrávka 9. kola
Mladá Boleslav - Liberec 0:1on-line
Branka: 13. Bárta.
Dohrávka 4. kola
Pardubice - Sparta Praha 2:6on-line
Branky: 5. Koukal, 34. Píša - 2. Foster, 10. Broš, 14. Y. Treille, 16. Ton, 22. T. Rachůnek, 23. I. Rachůnek.
Předehrávka 17. kola
Karlovy Vary- Kladno 4:1on-line
Branky: 30. a 44. Melenovský, 5. Pech, 18. Nosek - 50. Kalla.
Dohrávka 5. kola
Slavia Praha - Litvínov 3:4on-line
Branky: 45. a 53. T. Svoboda, 8. Hertl - 27. a 54. V. Hübl, 31. Kubinčák, 47. Hanzl.

Reklama