Hlavní obsah

Sparta s přispěním Tomáše Rachůnka vyhrála ve Zlíně

ZLÍN

Hokejisté Zlína podlehli v 9. kole extraligy pražské Spartě 0:2. Ve vyrovnané bitvě vstřelil jeden gól zlínský odchovanec ve službách Sparty Tomáš Rachůnek. V závěrečné power play potvrdil výhru Sparty Broš.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský útočník Jiří Ondráček (vlevo) se snaží přelstít brankáře Sparty Tomáše Pöpperleho.

Článek

Před úvodním vhazováním byl odměněn Petr Leška. Zlínský útočník odehrál v předchozím utkání 900. zápas v extralize. Centr elitního útoku obdržel od členů fanklubu dres s číslem 900 a od vedení klubu láhev vína.

Do utkání vstoupili domácí aktivně, do dobré střelecké příležitosti se dostali Důras a po něm Galvas. Ani jeden z nich ale brankáře Pöpperleho neprostřelil. Zlín sice následně nevyužil přesilovku po vyloučení Broše, ale nadále trápil obranu hostů. Pěkný nájezd na brankáře Pöpperleho předvedl Ondráček.

Po chybě v domácí rozehrávce se ke střele dostal Bližňák, Horčička v brankovišti Beranů byl ovšem při jeho pokusu pozorný. Do konce první dvacetiminutovky Zlínští ubránili dvě oslabení po vyloučení Hamrlíka a Köhlera, jehož trest rozdělila přestávka.

Zlínský útočník Bedřich Köhler (uprostřed), útočník Sparty Alex Foster (vlevo) a obránce Troy Milam.foto: ČTK

Ve druhém dějství se ve zbytku přesilovky tlačili do branky hráči Sparty, ale jejich střelecké pokusy Horčička pochytal. I přesto se Pražané dočkali kýženého gólu, když se ve 23. minutě prosadil Tomáš Rachůnek.

Dramatická situace nastala ve 34. minutě. Obránce Lučka mohl poslat puk do odkryté branky. Gólman Pöpperle ale vyjel z brankoviště a odhodil hokejku. Hlavní rozhodčí proto nařídil trestné střílení. Jeho exekutorem se stal Köhler, jenže blafákem sparťanského gólmana nepřekonal.

V poslední části Sparta držela hubený náskok. Ve 44. minutě byl vyloučen Hamrlík. Paradoxně ve vlastním oslabení Zlínští několikrát zahrozili, Matějíček ani Tesařík ale nedokázali výborného Pöpperleho prostřelit. Zlínu nešla upřít snaha, ale trápení v koncovce neprolomili.

Minutu a půl před koncem regulérní hrací doby si domácí trenér Vlach vyžádal oddechový čas a Horčička poté zůstal na střídačce. Ani převaha o jednoho hráče navíc ale nepomohla Zlínu k vyrovnání. Naopak poslal puk do prázdné branky Broš a potvrdil výhru Sparty.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávka: 23. T. Rachůnek (Foster), 60. Broš. Rozhodčí: Polák, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 6129.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Kučný, Kasík, Husák, Philipp, J. Veselý - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Forman, Žálčík, Lapšanský. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice