Hlavní obsah

Brnu pomohl k výhře nad Karlovými Vary obrat ve druhé třetině

BRNO

Dvě branky v rozmezí 62 sekund ve druhé třetině pomohly hokejistům Komety Brno v 9. kole extraligy k vydřenému vítězství nad Karlovými Vary 3:2. O brankový obrat se zasloužili svými přesnými střelami brněnští útočníci Miroslav Holec a Tomáš Pospíšil. V kritických momentech podržel Kometu výborně chytající brankář Sasu Hovi, kterého překonal dvakrát pouze Marek Melenovský.

Článek

Kometa i s uzdraveným útočníkem Podkonickým se na domácím ledě v duchu předcházejících zápasů v první třetině hokejově trápila. I když oba celky měly v této části shodný počet jedenácti střel na branku, mnohem nebezpečněji si počínali karlovarští hokejisté. Brňané mohli děkovat jen brankáři Hovimu, že po první třetině prohrávali pouze 0:1. Vedoucí branku Karlových Varů vstřelil v 15. minutě Melenovský. Další vyložené šance jeho spoluhráči Dej a Pech neproměnili. Domácí tým se nedostal až na malé výjimky ke kloudnější akci.

Nespokojený trenér Brňanů Venera sáhl hned v první přestávce k rezolutnímu řezu. Přeházel složení jednotlivých řad a začal hrát pouze na tři útoky. Na lavičce nechal odpočívat Erata, Podkonického, Koreise a stáhl i obránce Kempného, kterého nahradil Valach. Hra dostala po tomto tahu zcela jiný průběh. Brňané se dostali do tlaku a také do šancí. Za pouhých 62 sekund se jim podařilo otočit výsledek po brankách Holce a Pospíšila.

Najednou se z hokejistů Karlových Varů vytratila jistota, působili bezradným dojmem a kouč Baďouček se pokusil probudit své svěřence a otupit tlak protivníka oddechovým časem. Ovšem rozjetého soupeře nezastavil, ve 35. minutě po vhazovaní v obranné třetině hostující zadáci nechali volný prostor Dlouhému, který si pohrál s brankářem Závorkou a z bezprostřední blízkosti přidal střelou pod horní tyčku třetí branku.

I když se Kometa snažila ve třetí třetině o nátlakový hokej, její snahu značně narušil bleskový protiútok Melenovského, který snížil na rozdíl jediné branky. Brňané znervózněli, začali se bát o výsledek. Naopak Západočeši vycítili příležitost dosáhnout na body, zvýšili aktivitu i bojovnost. V závěru se domácí jen bránili vytrvalému tlaku, ale Karlovým Varům již nepomohla k vyrovnání v poslední minutě ani hra bez brankáře.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Holec (Hubáček, Pospíšil), 27. Pospíšil (R. Hruška), 35. Dlouhý (Jar. Svoboda, L. Čermák) - 15. Melenovský (Gřegořek), 44. Melenovský (Skladaný, Dej). Rozhodčí: Šír, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 6820.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kempný, Bičánek, Kováčik, Malec, od 21. navíc Valach - Pospíšil, R. Hruška, Hubáček - Erat, L. Čermák, R. Dlouhý - Jar. Svoboda, Holec, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Koreis, Podkonický. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, M. Rohan, Mocek, Gründling, Prošek - Kumstát, Pech, Košťál - Dej, Melenovský, Skladaný - Bartánus, Skuhravý, Zaťovič - Zucker, Kupec, Kuběna. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice