Hlavní obsah

Růžička je naštvaný. Strašný výsledky a hloupost, lituje nejproduktivnější slávista

Je mu sedmnáct let a je nejproduktivnějším slávistou v této sezóně. Hokejista Tomáš Hertl v deseti zápasech nasbíral deset bodů. Ale Slavia je dvanáctá, z posledních osmi utkání sedmkrát prohrála a je bod ode dna tabulky. Tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou tápe. V pátek přijelo Brno a nasázelo domácím devět gólů, ostudná porážka. V osmi gólech měli prsty bývalí slávisté. „Tohle si neumím vysvětlit, všechny zápasy si prohráváme sami,“ kroutil hlavou Hertl, který Kometě vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vladimír Růžička udílí pokyny svým svěřencům. Ti ale zatím podle jeho představ rozhodně nehrají.

Článek

S Brnem jste prohráli 5:9, to není lichotivý výsledek, souhlasíte? To, co jsme dneska předvedli... dali jsme první gól, to jsme chtěli, ale pak jsme přestali hrát. My hlavně nevyužíváme domácí prostředí, fanoušci na nás chodí, ale čtyři prohry v řadě, to je strašný.

Není strašná i tato sezóna? První dva zápasy jsme vyhráli, ale teď vůbec nehrajeme svoji hru, propadáme, děláme hrozný chyby, z toho se musíme poučit a jít dál, získávat body, ať nejsme na dně tabulky. Tohle si neumím vysvětlit, všechny zápasy si prohráváme sami.

V sestavě chybí zkušení obránci Petr Kadlec a Jiří Vašíček, schází hodně? Káca už tady odehrál pár sezón, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Nemůžeme svádět všechno na beky, že propadají, je to kolektivní sport, můžou za to i útočníci.

Má Slavia nezkušený tým? To si nemyslím, ale jsou to naše chyby. To není nezkušenost, to je hloupost, toho se musíme vyvarovat.

Změní něco třeba úterní derby se Spartou? Je to zápas jako každý jiný, nemůžeme čekat na derby, že nás více vyhecuje. V neděli jedeme do Vítkovic, chceme tři body, nic jiného.

Jiří Čelanský, asistent Slavie po Brnu:
"Vyrobili jsme hodně individuálních chyb v obraném pásmu, soupeř byl důraznější, všude byl o krok dříve. Dnes tam bylo málo pozitivních věcí, musíme se zamyslet, doma předvádíme žalostné výkony. Ztráta Kadlece a Vašíčka je markantní, v obraně hrajeme na juniory, ale není to jen o obráncích, je to i o útočnících, hrajeme komplikovaně. Chceme zkoušet věci, na které nemáme. Pořád týmu věříme, vybrali jsme si ho, je perspektivní. Jestli dojde k nějakým změnám, tak je brzo, ale i toto může být na pořadu dne."

Cítíte, že se na vás zvyšuje tlak? Je to blbý pocit, když jsme na dně tabulky, ale na to nesmíme myslet, musíme si najít pohodu a do dalších zápasů jít jako by se nic nestalo.

Jde to vůbec při těchto výsledcích? Je to těžký, všechno jde, nic jiného nezbývá.

Co vaše výkony? Je to hezký, ale góly byly proti Brnu k ničemu, když jsme si to vlastními chybami zkazili. Nemůžeme koukat na osobní statistiky, jako tým se vyhrávalo loni v play-off, takto musíme pokračovat.

Jak na výsledky reaguje trenér Vladimír Růžička? Na střídačce proti Brnu často kroutil hlavou. Já se mu vůbec nedivím, dáme gól a hned dostaneme. To by si ukroutil na střídačce každý hlavu. Každý trenér je z toho na nervy. Jak nás dneska rozebrali, to bylo hrozný.

Je nyní kouč impulsivní, nebo se vás snaží spíše uklidnit? Je naštvaný, máme deset bodů, jsme na dně tabulky, žádný trenér nemůže být spokojený.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice