Hlavní obsah

Plzeň i Zlín prohrály, lídrem extraligy zůstal Liberec

PRAHA

Hokejisté Liberce zůstali po nedělním 12. kole Tipsport extraligy vedoucím celkem tabulky. Druhá Plzeň totiž prohrála v Pardubicích a o skóre třetí Zlín nechal body v Českých Budějovicích, takže Bílí Tygři udrželi těsný jednobodový náskok. Do družiny nejbližších pronásledovatelů se dotáhli jak Jihočeši, tak pražská Sparta, která doma rozstřílela Litvínov a připsala si již pátou výhru v řadě.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Posmutnělý gólman Plzně Adam Svoboda po prvním inkasovaném gólu na ledě Pardubic.

Článek

Pardubice jako by proti Plzni zapomněly na fakt, že se jim dosud doma příliš nedařilo a už po necelých deseti minutách vedly nad Indiány o dvě branky. Po polovině zápasu navíc domácí svůj náskok navýšili a čtvrtý gól přidali v úvodu třetí třetiny. Západočeši sice bleskově snížili, skóre se už ale nezměnilo. Pardubice se tak posunuly na osmé místo, Plzeň je čtvrtá.

Na posun do čela tabulky si brousili zuby také hokejisté Zlína, v Českých Budějovicích ale narazili. Jihočeši potvrdili, proč v posledních třech zápasech neokusili hořkost porážky a Beranům nadělili čtyřgólový nášup, gólman Jakub Kovář navíc udržel poprvé v sezóně čisté konto. Budějovice se tak bodově srovnaly se svým dnešním soupeřem, Plzní i Spartou a jsou třetí, Zlín klesl na páté místo.

Sparta v neděli rozstřílela Litvínov, přestože první třetina na stadiónu v Holešovicích nenaznačovala, že by zde měly proběhnout střelecké hody. Domácí se ale v prostředním dějství proti ztrápenému soupeři probudili a ujali se dvoubrankového náskoku. Další dva góly přidali Pražané ve třetí třetině, hosté pak sice dokázali korigovat, vzápětí ale inkasovali pátý gól. Sparta se tak po nepovedeném vstupu do sezóny dál sune tabulkou vzhůru a momentálně je o skóre druhá, Litvínov proti tomu prohrál sedmý z posledních osmi zápasů a propadl se na dvanáctou příčku.

Třinec udržel kontakt

Kontakt s nejvyššími příčkami udrželi hokejisté mistrovského Třince, kteří zvítězili na ledě Karlových Varů vysoko 6:2. Oceláři tak za našlapaným čelem tabulky zaostávají dál o pouhé dva body. Mnohem větší starosti mají naopak na západě Čech: ani na pátý pokus se karlovarští nedočkali výhry a zůstávají na chvostu tabulky se stejným počtem bodů jako Boleslav.

Potyčka hokejistů Karlových Varů a Třince před brankou Ocelářů.foto: ČTK/Jan Sokol

Na sedmou příčku proklouzla v tabulce rozjetá Kometa, která v pátek deklasovala Slavii 9:5 a v neděli pokračovala ve střeleckém koncertu i proti poslední Mladé Boleslavi. I v Brně začaly branky padat až v prostřední části, čtyřgólový příděl pro hosty pak jasně naznačil, jakým směrem se bude zápas ubírat. Na začátku poslední třetiny přidali domácí pátý gól, hosté v závěru pouze kosmeticky upravili skóre zásluhou Vrbaty.

Zápas ve Vítkovicích se zprvu vyvíjel lépe pro domácí, jejichž vedení zařídil v závěru prvního dějství dorážející Šedivý. V polovině druhé třetiny ale stačilo pět minut na to, aby se vývoj zápasu dokonale změnil. Vyrovnání zařídil v 29. minutě Čermák, o čtyři minuty později strhl vedení na stranu hostů Kůrka a vzápětí se trefil ještě Svoboda. Druhý gól Kůrky z úvodu třetí třetiny znamenal již tříbrankový náskok pro Slavii, domácím se ale podařilo zápas zdramatizovat góly Ujčíka a Walkera. Vyrovnat se však Vítkovicím v závěrečné power play nepodařilo a Jelínek naopak přidal vítěznou pojistku. Slavia tak po třech porážkách v řadě inkasovala tři body a posunula se blíže elitní desítce.

Miloslav Čermák ze Slavie překonává vítkovického gólmana Romana Málka.foto: ČTK/Petr Sznapka

Hokejová Tipsport extraliga - 12. kolo
Sparta Praha - Litvínov 5:1on-line
Branky: 34. Tenkrát, 40. Pacovský, 43. Sersen, 53. Bližňák, 60. Foster - 59. Hujsa.
Vítkovice - Slavia Praha 3:5on-line
Branky: 19. Šedivý, 47. Ujčík, 56. Walker - 29. Čermák, 33. Kůrka, 34. Svoboda, 41. Kůrka, 59. Jelínek.
Brno - Mladá Boleslav 5:1on-line
Branky: 29. Holec, 30. Kováčik, 37. Erat, 40. Koreis, 43. J. Svoboda - 58. Vrbata.
České Budějovice - Zlín 4:0on-line
Branky: 10. Krajnc, 17. Langhammer, 25. Kotalík, 49. Martynek.
Karlovy Vary - Třinec 2:6on-line
Branky: 32. Skuhravý, 34. Nosek - 19. Lojek, 29. Adamský, 35. Květoň, 46. Květoň, 50. Adamský, 55. Bonk.
Pardubice - Plzeň 4:1on-line
Branky: 8. Bartek, 10. Koukal, 34. Kolář I., 42. Starý - 42. Stránský.
Předehráno: Liberec - Kladno 6:0

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články