Hlavní obsah

Jihočeši pokračují v sérii, po výhře v Boleslavi vedou extraligu

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli zápas 14. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 5:2 a po šesté výhře v řadě za sebou se dostali do čela extraligy o bod před druhý Zlín. V dresu vítězů opět skóroval Aleš Kotalík a připsal si čtvrtý zásah v šestém utkání po návratu ze zámoří, dvěma góly pomohl k tříbodovému zisku další útočník David Kuchejda.

Článek

Domácí tým mohl jít do vedení hned v úvodních vteřinách, když se do samostatného úniku dostal Cetkovský, ale hostující branku minul. V dalších minutách byli Mladoboleslavští nadále o něco aktivnější než soupeř, ale své šance nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za bezbrankového stavu, udeřili hosté. V poslední minutě úvodní třetiny napřáhl z hranice levého kruhu Kotalík a zacílil přesně k pravé tyči Hüblovy branky.

Tato branka do šatny Jihočechy hodně nabudila a ovládli svou hrou téměř celou druhou třetinu zápasu. Byli rychlejší, důraznější a lépe kombinovali. Tato aktivita se podepsala i na vývoji skóre, když během čtyř minut dokázali hosté zvýšit své vedení až na čtyřbrankový rozdíl.

Nejprve přidal druhý gól Langhammer, který tečoval těsně před Hüblem Ptáčkovo nahození od modré. Poté se dvakrát v rozmezí tří minut zapsal mezi střelce Kuchejda. Nejprve se prezentoval přesnou střelou k levé tyči domácí klece a u druhého gólu ukázal svůj důraz, když dokázal puk propasírovat domácímu gólmanovi u jeho levé tyče.

Hosté v těchto chvílích domácí tým nepouštěli téměř k ničemu. Přesto v závěru třetiny dokázali Středočeši dosavadní vývoj zápasu rychle zkorigovat. Během posledních dvou minut druhé části vstřelila Boleslav dva kontaktní góly, když nejprve využila přesnou Balaštíkovou tečí přesilovou hru, v úplném závěru se pak po samostatném úniku radoval Bahenský.

Středočechy tyto dvě branky dostali zpět do zápasu a během poslední dvacetiminutovky se snažili vstřelit další branky, které by přinesly alespoň prodloužení a zisk minimálně bodu. Jejich snaha ovšem - i přes možnost tří přesilových her - vyšla naprázdno. Bruslařský klub narážel na dobrou obranu hostů a když už jí překonal, stál v brance Mountfieldu spolehlivý gólman Kovář. Hosté navíc ještě v úplném závěru utkání přidali Mertlem pátou branku a definitivně rozhodli.

BK Mladá Boleslav - HC Mountfield České Budějovice 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 39. Balaštík (Chaloupka, Žabka), 40. Bahenský (Cetkovský) - 20. Kotalík (Kašpařík), 27. Langhammer (Ptáček, Kranjc), 28. Kuchejda (T. Mertl), 31. Kuchejda (R. Pšurný, T. Mertl), 59. T. Mertl (Podlešák, Langhammer). Rozhodčí: Souček, Turčan - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:8, navíc Gulaš (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2960.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Čutta, Rýgl, Chaloupka, Drábek, Jindra, Baldwin, Beňovič - Cetkovský, Bahenský, Kotrla - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Pabiška, Vrbata, Demel - Goertzen, Stieler, Jiránek. Trenéři: Hnilička a Hiadlovský.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Mikuš, Kolarz - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš (44.-54. Sailer), Langhammer, Podlešák - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, T. Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný, Kupka a L. Gula.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice