Hlavní obsah

HOKEJ: Budějovice prohrály s Litvínovem, do čela extraligy jde Zlín

PRAHA

Vedoucí tým hokejové extraligy z Českých Budějovic čekala v neděli papírově jednoduchá úloha udržet své vedoucí postavení proti třetímu nejhoršímu týmu z Litvínova. Severočeši ale Mountfield překvapivě pokořili 3:0. Do čela tabulky se tak dostal Zlín, jenž proti poslední Mladé Boleslavi splnil roli favorita a vyhrál 2:0. Dramatický zápas se hrál v Praze, kde Sparta prohrála v prodloužení s Kladnem. Rozhodující gól vstřelil 15 sekund před koncem Hovorka.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský útočník Ondřej Veselý před brankou Jaroslava Hübla z Boleslavi

Článek

České Budějovice měly na kontě šest výher v řadě a očekávalo se, že proti Litvínovu přidají další. Jenže hlavní překážkou jihočeského týmu se stal brankář hostí Martin Volke, jenž za svá záda nepustil jedinou střelu. Skóre otevřel v 49. minutě Stříteský, za další tři minuty se postaral o dvoubrankový náskok Jareš. Do prázdné branky při power play domácích pak v závěru upravil Hübl.

Balaštík ve Zlíně jako hráč soupeře

Pikantní návrat zažil Jaroslav Balaštík, který se poprvé v kariéře představil na ledě Zlína jako hráč soupeře. Zkušený kanonýr v létě odešel do Mladé Boleslavi, která se ovšem stejně jako v předchozích sezónách herně trápí. Poslední tým ligy se brankově neprosadil, výhru Zlína zařídili Köhler a Linhart.

Brno dostalo v pátek osm branek na ledě Kladna a tak se chtělo o dva dny později rehabilitovat před svými fanoušky. V zápase s mistrovským Třincem se to od začátku dařilo, do vedení se domácí dostali už ve druhé minutě zásluhou Petrovického. Kohn na začátku druhé třetiny srovnal a vypadalo to, že zápas dospěje do prodloužení. Pouhých šest vteřin před koncem ale skóroval Bonk.

Prodloužení se hrálo v Liberci, který hostil hokejisty Pardubic. Hosté v utkání už od jedenácté minuty vedli, za Bílé Tygry vyrovnával na konci druhé třetiny obránce Trončinský. Ten by li u vítězného gólu, když jeho nahození v přesilové hře úspěšně tečoval Bárta a Liberec získal dva body.

Na Spartě šedesát minut bez gólu

Karlovy Vary posílily své řady o několik zkušených borců a v pátek deklasovaly Litvínov 6:2. A zápas jako přes kopírák si domácí zopakovali i o dva dny později proti pražské Slavii. Opět byl v brance velezkušený Salfický a znovu se bodově prosadil Mikeska, jenž přišel z Českých Budějovic. Energie zase vyhrála 6:2, po dvou gólech vstřelili Zaťovič a Kumstát.

Třetí Sparta přivítala před televizními kamerami Kladno, jehož dres obléká hned několik bývalých sparťanských hráčů. V Praze se hrál hodně bojovný a dramatický hokej,  ve třech třetinách ovšem gól nepadl, takže se šlo do prodloužení. Těsně před jeho vypršením rozhodl Hovorka o tom, že se nakonec radovalo Kladno.

Hokejová Tipsport extraliga, 15. kolo:
Zlín - Ml. Boleslav 2:0ON-LINE
Branky: 19. Köhler, 30. Linhart.
Brno - Třinec 1:2ON-LINE
Branky: 2. Petrovický - 22. Kohn, 60. Bonk.
Liberec - Pardubice 2:1 v prodlouženíON-LINE
Branky: 39. Trončinský, 63. Bárta - 11. Koukal.
Č. Budějovice - Litvínov 0:3ON-LINE
Branky: 49. Stříteský, 52. Jareš, 60. Hübl.
Karlovy Vary - Slavia 6:2ON-LINE
Branky: 6. a 45. Zaťovič, 25. a 55. Kumstát, 16. Mikeska, 30. Kuběna - 49. Růžička, 53. Svoboda.
Sparta - Kladno 0:1 v prodlouženíON-LINE
Branku: 65. Hovorka.
utkání Vítkovice - Plzeň se hraje v pondělí 24.10.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice