Hlavní obsah

Hokejisté Liberce vládnou extralize, Budějovice udolaly Spartu v nájezdech

PRAHA

Sedm zápasů 20. kola hokejové extraligy je minulostí. Na první místo se po výhře v prodloužení probojoval Liberec, který porazil Zlín. V souboji o čelo České Budějovice udolaly v nájezdech Spartu, těmto týmům patří druhé a třetí místo, dělí je od sebe jen skóre. Mistr z Třince vyhrál na Kladně, Slavia opět ztratila doma, tentokrát s Plzní, Litvínov otočil klání s Boleslaví a Pardubice přehrály Brno 3:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se radují z gólu na Spartě

Článek

Slávisté opět předvedli, že jejich zápasy nejsou pro kardiaky. V neděli doma prohráli, což není žádná novinka, ale také potřetí ze čtyř posledních zápasů doma nedali gól, což je na pováženou. Při součtu střel za šedesát minut se dostali na číslo 10!

Autor prvního gólu Liberce Darrell Hay, který se trefil do branky Zlína.foto: ČTK/Radek Petrášek

Vítkovice nad Karlovými Vary vyhrály první třetinu, když se v 17. minutě prosadil Burger, na druhý gól se čekalo do 32. minuty a šlo o stejného autora. Po dvou třetinách domácí vedli 3:0 a kráčeli ke třem bodům. Hosté totiž přijeli s neslavnou venkovní statistikou. Z deseti utkání osmkrát prohráli. Jenže domácí neměli nic jistého. Na rozdíl jediného gólu snížil osm minut před šedesátou minutou Bombic. Ale vše pojistil v 56. minutě Káňa. Na 3:4 snížil ještě Kumstát, ale Vítkovice braly všechny tři body.

V boji o lídra extraligy se ujali na Spartě vedení hosté, úvodní trefu za České Budějovice si připsal Pletka. Po čtyřiceti minutách ale v Tesla aréně svítilo skóre 2:2. To platilo i po dalších dvaceti minutách, nastal čas prodloužení, poté i čas nájezdů. V této dovednostní disciplíně si lépe vedli hosté, druhým gólem se předvedl Šimánek.

Plzeňští hokejisté Radek Duda a Ondřej Kratěna se radují z gólu do sítě Slavie. foto: Právo/Jan Handrejch

Za čtyřicet minut viděli fanoušci pod Ještědem jen dva góly: Liberec - Zlín 1:1. Třetího se fanoušci nedočkali v základní hrací době, přišlo prodloužení. Rozhodl Bartovič a domácí vyhráli před svými fanoušky podeváté, jen jednou prohráli.

Kladenští Rytíři vstřelili první gól utkání, ale následující tři během jedenácti minut už střílel soupeř, kterým byl mistr z Třince. Před koncem prostřední části Kalla snížil na 2:3, tím ale větší naděje skončily, úřadující šampión vyhrál 6:2.

Jiří Šimánek z Českých Budějovic rozhodl zápas na Spartě.foto: ČTK/Michal Kamaryt

Litvínov s Mladou Boleslaví hrál po první dvacetiminutovce nerozhodně 1:1. Z 0:1 na 2:1 otočil Tomas, ten poslal hosty do vedení v 34. minutě. Devatenáct sekund před druhou sirénou zvýšil na 3:1 Bahenský a domácí měli v šatně o čem přemýšlet. A to se podařilo, byli to oni, kteří stříleli góly a slavili výhru 4:3.

Pardubice začaly před svými fanoušky zostra. Už ve 2. minutě Elkins poslal domácí do vedení. Poté kralovali brankáři, ale jen do poslední minuty zahajovací třetiny, na 1:1 srovnal Čermák, kapituloval i gólman Růžička. Na začátku prostřední části se trefil opět Elkins, po něm Brendl a Kometa prohrávala 1:3. Nakonec i tímto skóre prohrála.

Zápasy 20. kola
Slavia - Plzeň 0:3on-line
Branky: 11. Duda, 43. Kovář, 45. Marušák
Vítkovice - Karlovy Vary 4:3on-line
Branky: 17., 32. Burger, 35. Pohl, 56. Káňa - 48. Melenovský, 52. Bombic, 59. Kumstát
Sparta - České Budějovice 2:3snon-line
Branky: 34. I. Rachůnek, 36. Přibyl - 25. Pletka, 36., 65. Šimánek
Liberec - Zlín 2:1ppon-line
Branky: 31. Hay, 65. Bartovič - 36. Holík
Litvínov - Mladá Boleslav 4:3on-line
Branky: 15. Lukeš, 47. Ručinský, 54. Hübl, 55. Jenáček - 17. Výborný, 34. Tomas, 40. Bahenský
Kladno - Třinec 2:6on-line
Branky: 21. Lukáč, 37. Kalla  - 22. Hrňa, 26. Adamský, 33. Bonk, 48., 57. Hampl, 60. Rufer
Pardubice - Brno 3:1on-line
Branky: 2., 23. Elkins, 34. Brendl - 20. Čermák

Reklama