Hlavní obsah

Litvínov předvedl skvělý obrat a udolal Kladno v prodloužení

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova dokázali ve 22. kole hokejové extraligy porazit Kladno 5:4 v prodloužení, přestože ještě na začátku 50. minuty prohrávali vysoko 1:4. O zisku druhého bodu pro Severočechy rozhodl v závěru prodloužení útočník Vojtěch Kubinčák.

Článek

Hned v úvodu pálil Hübl, ale vysoko přestřelil. Lukešovu dorážku vzápětí chytil gólman Cikánek. Ve čtvrté minutě vypálil v početní výhodě Kubát, ale jen do středu branky. Poté se poprvé ukázali i hosté. Bicek se šikovně zbavil Havelky, ale jeho nájezd z pravé strany Nechvátal kryl. V sedmé minutě Ručinský zaváhal na útočné modré a Kalla jeho chybu využil v sólovém nájezdu, když střelou po ledě mezi betony poslal Rytíře do vedení.

Verva mohla vyrovnat v přesilových hrách, ale ani šest minut početních výhod v první dvacetiminutovce domácím nestačilo. V 15. minutě vystřelil těsně vedle pravé tyčky Látal a na druhé straně kontroval Lukeš, když se zpoza branky dostal až před Cikánka, ale puk mu na poslední chvíli sklouzl z hole. V závěru prvního dějství ovšem vypálil ihned po buly ke vzdálenější tyčce Lukeš a srovnal skóre.

Na začátku druhé třetiny přečíslení zakončil bekhendovou střelou Valský a vrátil vedení na stranu Středočechů. Ve 25. minutě střílel bez přípravy Hujsa, ale pouze do připraveného Cikánka. V polovině utkání vyzkoušel Nechvátala z nulového úhlu Drtina a domácí brankář se štěstím zachytil puk před brankovou čárou. Další šanci hostů měl Hovorka, jeho tvrdou ránu však Nechvátal vyrazil betonem.

Ve 35. minutě měli Kladenští k dispozici na 33 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru, kterou dokázali využít, když Toman propálil vše, co mu stálo v cestě. A to ještě nebylo vše - za necelé dvě minuty hosté vstřelili čtvrtý gól, když si Nechvátal srazil Bickovu střelu do vlastní sítě a přepustil své místo Fraňkovi. V závěru druhé třetiny měl Hovorka možnost dvakrát tváří v tvář ukázat své umění proti domácímu brankáři, ale na Fraňka si nepřišel.

Ve 44. minutě hosté vstřelili pátou branku, která však neplatila pro postavení hráče v brankovišti. Domácí se tlačili do útoku, ale všem nájezdníkům dlouho odolával výtečný Cikánek. To vše platilo až do 50. minuty. Poté Frolík bekhendem skóroval proti svému mateřskému klubu a nastartoval velký obrat. O čtyři minuty později si Hujsa najel mezi kruhy, dostal nezištnou přihrávku a bez přípravy propálil kladenského brankáře.

Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby vyrovnal střelou z levého kruhu Černošek a poslal duel do prodloužení.

V něm nejprve ujel domácí Trávníček, ale puk se mu v poslední chvíli svezl po hokejce a bylo po šanci. Ale 40 vteřin před sirénou rozvlnil z dorážky síť Kubinčák a dokonal obrat Litvínova z 1:4 na 5:4.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 5:4 v prodloužení (1:1, 0:3, 3:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Lukeš (V. Hübl), 50. Frolík (Pojkar, Hujsa), 54. Hujsa (Jenáček, M. Frolík), 58. Černošek (Hujsa, M. Frolík), 65. Kubinčák (Lukeš, V. Hübl - 7. Kalla (Hovorka), 22. Valský (L. Procházka, Piskáček), 36. Toman (Kalla, Majeský), 37. Bicek (Patera, Majeský). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:9, navíc Ručinský (Litvínov) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4532.
Litvínov: Nechvátal (37. Franěk) - Gula, Kubát, Kousalík, Pojkar, Černošek, Stříteský, Skuhrovec, Havelka - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - M. Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Kladno: Cikánek - J. Drtina, Majeský, Toman, Lepine, Piskáček, L. Procházka, David Růžička, Kameš - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - M. Látal, Knotek, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice