Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Boleslavi a přiblížila se k prvnímu Liberci

Hokejisté Sparty zvítězili ve 24. extraligovém kole v Mladé Boleslavi 5:2. Pražané tak bodovali již poosmé za sebou a stáhli ztrátu na vedoucí Liberec na dva body. Dvanáctým gólem v sezoně k tomu přispěl i útočník Petr Ton.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparťané Yorick Treille (vlevo) a Alex Foster se radují z branky do sítě Mladé Boleslavi.

Článek

Diváci se ani nestačili usadit a hosté se už radovali ze vstřelené branky. Po 22 vteřinách se nejlépe před gólmanem Hüblem zorientoval Broš a poslal hosty do rychlého vedení. Domácí se touto brankou ale nenechali rozhodit a hned se snažili o vyrovnání stavu. To se jim také podařilo a stačilo jim k tomu 32 vteřin jejich první přesilové hry. Po vyhraném buly se kotouč v obranném pásmu Sparty dostal k Bahenskému a ten přesnou střelou do levého horního rohu branky nedal Pöpperlemu šanci.

Radost z vyrovnání ovšem domácím trvala pouze pár vteřin, když se puk po lehkovážné hře Mladoboleslavských v okolí své branky dostal k Fosterovi a ten ho uklidil také do levého horního rohu, tentokrát ale za Hüblova záda. Boleslav to opět nepoložilo a snažila se vyrovnat. Několikrát k tomu neměla daleko, ale buď měli její hráči vychýlenou mušku, nebo jim v zakončení stál gólman Pražanů.

Jak vstoupila Sparta do úvodní třetiny, vstoupila stejně i do té druhé. Tentokrát potřebovala k zakončení 67 vteřin a do třetice to byl levý horní růžek branky, který při tomto gólu vymetl po perfektní přihrávce Tona útočník Tenkrát nechytatelnou bombou z mezikruží.

Domácí dál bojovali o dobrý výsledek, ale v druhé třetině jim ke vstřelení branky nepomohly ani dvě po sobě jdoucí početní výhody. Nejvíce musela mrzet neproměněná šance útočníka Mikulíka, jehož pokus z bezprostřední blízkosti vytěsnil mimo tři tyče efektně vyrážečkou hostující gólman. Sparta tak šla na druhou pauzu za dvougólového vedení.

Nebýt začátků třetin, hrála by Mladá Boleslav vyrovnanou partii nejen opticky, ale i výsledkově. Závěrečná třetina začala opět vstřelenou brankou Sparty, která na ní v tomto případě potřebovala 44 vteřin. U modré se do kotouče opřel obránce Milam a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. A opět se opakoval scénář z předchozího průběhu, kdy domácí tým marně dobýval branku hostů, kteří již v tuto chvíli hráli to, co potřebovali.

Úporná snaha domácího týmu ale nakonec slavila dílčí úspěch, když stačil svým důrazem v brankovišti necelé čtyři minuty před koncem vykřesat určitou naději útočník Stieler, jenž propasíroval kotouč za Pöpperleho záda. Domácí se tak nakonec mohli pokusit o další zkorigování výsledku minutu a půl dlouhou hrou bez gólmana, v které měli i šance, ale poslední slovo měl přesto útočník Ton, který sedm vteřin před koncem zpečetil do prázdné branky výhru Sparty.

24. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Bahenský (Vrbata), 57. Stieler (Demel) - 1. Broš, 6. Foster (Y. Treille), 22. Tenkrát (Ton, Jan Hanzlík), 41. Milam (Sersen, I. Rachůnek), 60. Ton. Rozhodčí: Homola, Smitka - Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Diváci: 3080.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Beňovič, Hay, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Koma, Dudáš - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Balaštík, Podkonický, Mikulík - Jiránek, Stieler, Demel - Svačina, Vrbata, Goertzen. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, D. Kočí, Philipp, Husák, Kasík, Krstev - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Forman, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice