Hlavní obsah

VIDEO: Koreis napadl Čajánka a hokej v Brně skončil hromadnou rvačkou

BRNO

Hromadná rvačka mezi hokejisty Komety a Zlína dvanáct vteřin před koncem uzavřela úterní extraligový zápas v Brně, v němž Valaši triumfovali díky Galvasovu gólu z přesilovky 1:0. Tři Brňané a dva hokejisté Zlína obdrželi trest do konce střetnutí. Prali se i všichni další hráči a sudí rozdali naráz 109 trestných minut. Celkem za utkání dokonce 167.

Foto: Sport.cz

Závěr zápasu brněnské Komety se Zlínem opepřila hromadná bitka.

Článek

V nervózním závěru všechno vyprovokoval brněnský útočník Jakub Koreis, který nevybíravě napadl zlínského Čajánka. „Petr se mi celé utkání vysmíval a nadával mi. Tak jsem se potom prostě už neudržel. Ruply mi nervy, bylo jen otázkou času, kdy k něčemu takovému dojde. Naštvalo mě, že Čajánek celý zápas provokuje, ale potom se snaží ze souboje muže proti muži utéct. Doteď jsem si ho jako bývalého reprezentanta vážil, to už ovšem neplatí,“ líčil Koreis.

Zlínský Petr Čajánek měl na vyhrocený konec duelu zcela jiný názor. „Hokejisté Komety prostě neunesli, že nám nedokázali vstřelit jediný gól. Co chtějí, když dvakrát nevyužijí ani přesilovku pět na tři. Kdo utkání viděl, sám si udělá obrázek, které mužstvo bitku vyvolalo,“ tvrdil Čajánek, který se u střídačky Komety slovně obořil i na trenéra Veneru, jenž minulé tři sezóny působil právě ve Zlíně. „Prostě jsem mu řekl, co jsem si o něm v té chvíli myslel. Konkrétní ovšem nebudu, pro mě je nejdůležitější, že jsme si odvezli z Brna tři body.“

Brněnského kouče Zdeňka Veneru slovní přestřelka se svým někdejším svěřencem evidentně mrzela. „Petr mi zřejmě vyčítal, že jsem poslal hráče se prát. Ale tak to nebylo. Oni jsou tým a vydali se na led zcela spontánně. Když se navíc podívá zítra na video, zjistí, která střídačka vyjela na led jako první. Naše to nebyla,“ přesvědčoval. „Čajánek je impulsivní, v emocích se řekne cokoliv.“

Zlínský asistent Josef Turek nepřikládal hodně nervóznímu závěru střetnutí velkou váhu. „Hokej je kontaktní hra a občas se něco takového stane. Navíc šlo o duel blízkých soupeřů před plným hledištěm, jenž opepřila i přítomnost Zdeňka Venery na soupeřově střídačce. My jsme šťastni za vítězství, podali jsme po taktické stránce výtečný výkon. Zejména v defenzivě se nám dařilo a podržel nás skvělý brankář Horčička. Výborné individuální výkony podali i Leška, Čajánek a Hamrlík,“ pochvaloval si Turek.

Reklama

Související témata: