Hlavní obsah

Brno porazilo díky gólu Divíška v přesilovce Kladno

BRNO

Hokejisté Komety Brno porazili v předehrávaném utkání 27. kola extraligy na domácím ledě Kladno 1:0. Jedinou branku vstřelil ve 23. minutě po třech sekundách přesilovky Tomáš Divíšek. Brňané vítězstvím ukončili sérii čtyř porážek, při kterých získali pouze jeden bod. Kladno sice mělo v závěru drtivý tlak, vyrovnat se mu ale nepodařilo a gólman Jiří Trvaj udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Článek

Trenér Komety Zdeněk Venera se musel obejít bez potrestaného Koreise a zraněného Baleje, do sestavy se naopak vrátil uzdravený útočník Holec. V kladenské sestavě chyběl nejproduktivnější hráč týmu Kalla.

V úvodní části zápasu dalo Kladno přednost defenzívní hře, která začínala už dokonalým pokrytím soupeře hned ve středním pásmu. Brňané se plnou čtvrthodinu nedokázali proti obranné hrázi soupeře prosadit, zejména jim vázla kombinace při zakládání útoků. I když Kladno spoléhalo na protiútoky, většina z nich končila na nepřesné přihrávce v rohu kluziště.

V závěru úvodní třetiny se Kometa dostala do vyšších obrátek, ke kterým zavelela Čermákova útočná řada. Kladenští hráči se dostali pod velký tlak. Brankář Cikánek se dostal pod palbu domácích útočníků, střelám ale chyběla přesnost. Jen v první třetině si brankář Cikánek připsal 13 úspěšných zásahů.

V útočném pojetí pokračovali svěřenci trenéra Venery i ve druhé třetině. Jednobrankový náskok nabídla Kometě přesilovka při vyloučení Valského za vyhození kotouče za mantinel. Hned po vhazování se dostal ke kotouči Jakub Svoboda, jehož střelu stačil Cikánek pouze vyrazit kotouč před Divíška, který našel skulinku a protlačil kotouč do sítě.

Po střeleckém půstu v předcházejícím domácím zápase se Zlínem vstřelená branka Brňany naladila k ještě větší aktivitě. Kladno dokonce přehrávali i ve vlastním oslabení. Navzdory útočnějšímu pojetí si ale domácí útočníci neporadili s pozorně chytajícím kladenským brankářem.

V závěrečné třetině se Kometa hlavně zaměřila na bránění hubeného náskoku. Kladno hrálo mnohem útočněji, než v předcházejících dvou třetinách. Snaha o vyrovnání narážela na pozorně chytajícího brankáře Trvaje. Hosté ještě zkusili v závěru power play, křečovitě bojující Brňané ale těsné vítězství uhájili.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 23. Divíšek (L. Čermák, Jakub Svoboda). Rozhodčí: Blecha, Trombík - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 6212.
Brno: Trvaj - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Kempný, Malec - H. Zohorna, Petrovický, Pospíšil - Dlouhý, L. Čermák, Jaroslav Svoboda - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Erat, Holec, Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Kladno: Cikánek - Majeský, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, M. Látal - Valský, Lukáč, Kafka - Bílek, Knotek, Hluchý. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice