Hlavní obsah

České Budějovice díky povedené úvodní části zdolaly Třinec 3:2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zdolali ve 29. kole extraligy mistrovský Třinec 3:2 a vyhrály ve vzájemném zápase s Oceláři počtvrté za sebou. Mountfield rozhodl už v úvodní třetině, kterou ovládl díky gólů Františka Ptáčka, Lukáše Květoně a Milana Gulaše 3:0, a přes závěrečný finiš Třince popáté za sebou vyhrál. Trefy Tomáše Klimenty a Davida Kvetoně k bodovému zisku nevedly.

Článek

Dlouho to vypadalo, že na ledě je jenom jedno mužstvo. Kotalík a po něm Lukáš Květoň nastřelili tyčku a v šesté minutě šli domácí do vedení, když Ptáček nahodil puk od modré čáry a jeden z třineckých obránců nešťastně přesměroval kotouč za Vojtova záda. Při vyloučení Pšurného se ocitl Miloslav Hořava sám před Kovářem, ale neuspěl. V osmé minutě odstoupil ze hry třinecký Cartelli, který se zranil u mantinelu v kolizi s Kotalíkem.

Druhý gól Mountfieldu přidal Lukáš Květoň, jenž přebruslil modrou čáru a nechytatelně vypálil. Ve 14. minutě Kotalík šikovně zavezl puk do útočného pásma a zatímco jeho střelu dokázal Vojtek vyrazit, na pohotovou dorážku Gulaše byl krátký. Brzy nato Pšurný žabkou našel před Vojtkem volného Sailera, ten však neskóroval.

Na začátku prostředního dějství přibrzdilo Jihočechy v rozletu Mertlovo vyloučení, ale hosté obléhali Kovářovu branku marně. Českobudějovický hříšník se rovnou z trestné lavice řítil na Vojtka, jeho střelu však zblokoval obránce Hudec. Oceláři zvýšili aktivitu a výsledkem byla příležitost Klimenty, jenž zblízka pálil po přihrávce Orsavy od zadního hrazení.

Při trestu Lojka měl šanci domácí Kašpařík, změnu skóre však nepřinesla ani spolupráce Martynka s Langhammerem při hře čtyři na čtyři. Před Kovářem se náhle objevil McGregor, českobudějovický gólman byl ale připravený a vykryl prostor u pravé tyčky. Ve 40. minutě Ptáček nastřelil tyčku Vojtkovy klece.

Při vyloučení Nováka v úvodu třetí třetiny hosté zamkli soupeře v jeho pásmu, ale chyběl jim větší důraz. V dalším průběhu nebezpečně pálil Šimánek po Martynkově přihrávce, udeřil však na protější straně. Českobudějovičtí ztratili kotouč při zakládání útoku a Klimenta v rychlé akci prostřelil Kováře, který si klekl a nechal volné místo v levém horním růžku své branky.

Před Vojtkem v palebné pozici se ocitl v přesilovce Novák, později také Mertl, ale náskok Mountfieldu nepojistili. Naopak v 54. minutě trefou po ledě ve vlastním oslabení překonal Kováře hostující David Květoň. V nervózním závěru zkusili třinečtí power play, ale skóre se už nezměnilo.

HC Mountfield České Budějovice - HC Oceláři Třinec 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Ptáček, 9. L. Květoň (Kotalík), 14. Gulaš (Kotalík, L. Květoň) - 47. Klimenta (Peterek, Hrabal), 54. D. Květoň. Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Jindra, Kis. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3754.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, L. Květoň - Červený, Langhammer, Podlešák - Sailer, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Cartelli, P. Hořava, Richter, Hudec, Lojek, Bolf - D. Květoň, Bonk, M. Hořava - Orsava, Peterek, Klimenta - Kohn, Polanský, Chovan - McGregor, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice