Hlavní obsah

Nikdo na mě skrz prsty nekouká, říká Vašíček, který bloudí v Brně s pardubickou značkou

PRAHA

Na Slavii skončil trénink a on se nestačil divit. Jeden den na začátku prosince hokejista Jiří Vašíček prožil nečekané překvapení. Byl vyměněn do Brna. On s Tomášem Svobodou do Komety, druhým směrem putovali Tomáš Pospíšil a Juraj Valach. Po čtyřech týdnech bývalý slávista přivyká brněnskému životu a občas bloudí, když nemůže najít cestu z Kohoutovic.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Komety Brno Jiří Vašíček (vlevo) a Roman Erat se radují z branky.

Článek

„Nepočítal jsem s tím, nečekal jsem to. Zvlášť proto, když jsem se nedávno někde dočetl, že žádná výměna nepřichází v úvahu. Spoluhráči z toho byli vykulení stejně jako já,“ okomentoval pro Sport.cz prosincový trejd Vašíček, kterému se před pár týdny narodil syn. Místo klidných Vánoc přišel čas stěhování celé rodiny.

„S Vánocemi to bylo trošku komplikované. Očekávali jsme, že budou trošku klidnější, ale naopak byly dost hektické. Stromek jsme měli v Praze, kde jsme si trošku odpočinuli," řekl pro brněnské klubové stránky obránce, kterému lenošení v pondělí skončilo, zpátky do práce a v pátek doma zápas s Karlovými Vary. Jedenáctý tým přivítá třináctý.

Vašíček, který přišel z dvanácté Slavie, zde zažívá podobné pocity. Přestěhoval se do mužstva, které se pere také o předkolo play-off. Teď má k němu o čtyři body blíže, než měl v Praze. Tam byl jedním z nejobětavějších hráčů. To samé předvádí v Brně. Jen červený dres vyměnil za modrý. Praha za Brno.

Jiří Vašíček během derby na Spartě, když ještě oblékal dres Slavie.foto: ČTK/Kateřina Šulová

„Na autě mám pardubickou espézetku, takže je to v pohodě. Lidi navíc vidí, že když někde bloudím, nejsem místní. Snad jsou na mě hodnější. A že bych byl Pražák? Já nejsem v podstatě ani Pražák, Brňák, ani Pardubičák. Život mě pokaždé někam zavál a tam jsem nějakou dobu žil. Myslím, že na mě nikdo skrze prsty nekouká. Doufám. Zatím jsem nic takového nepostřehl,“ promítá si v hlavě život posledních dnů třicetiletý obránce, který má doma téměř tříměsíčního kluka a manželku na mateřské dovolené. Kvůli hokejovému přesunu vyměnil Prahu za Kohoutovice, které mají okolo 14 000 obyvatel.

V sobotu oslaví Vašíček jedenatřicáté narozeniny. I když oslaví... „Už to v podstatě ani neslavím. Jsem rád, že se v té době hraje a nemusím vymýšlet nějaké oslavy. Nikdy jsem to moc neslavil, ani Silvestr nemám extra v oblibě. Takové to organizované slavení pro mě moc není. Člověk se umí utrhnout, ale v tento moment to nejde.“

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice