Hlavní obsah

Nerad utíkám z boje, říká o možném odvolání kouč Liberce Kalous

LIBEREC

Osm porážek v řadě, čekání na vítězství od konce listopadu a zisk pouhých tří bodů za výhru a prohru v prodloužení z posledních deseti zápasů! Taková je souhrnná bilance hokejistů Liberce po středečním duelu s Českými Budějovicemi, které přijely pod Ještěd v roli druhého celku tabulky. A Jihočeši si odvezli plný bodový příspěvek do tabulky.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký kouč Jiří Kalous udílí pokyny svým svěřencům

Článek

Je ohrožena pozice libereckého trenéra Jiřího Kalouse? „Vím, že ta série nezdarů narůstá a uvědomuji si vážnost situace. Někdy může být kouč odvolán po třech porážkách a my jich máme opravdu hodně. Součástí naší práce je počítat i s možností konce na střídačce. Člověk na to musí být připraven. Ale nerad utíkám z boje a chci, abychom nepříznivou šňůru přerušili co nejdříve,“ tvrdil trenér. A podotkl, že od vedení klubu žádné ultimátum nedostal.

V čem tedy vidí příčiny tápání? „Hokej je i o hlavě a kluci si momentálně nevěří. Sebedůvěru šladolů. Nezvládáme vypjaté momenty a přesilovky a vůbec se nám nedaří. S Budějovicemi jsme inkasovali dva góly v oslabení, neproměnili jsme pětiminutovou početní výhodu. Trápíme se v koncovce a bohužel nám to tam nepadá. To je věc, kterou musíme prolomit,“ krčil rameny Kalous. Jaká je podle něj komunikace s hráči? „Vysloveně pracovní. Snažíme se odstraňovat nedostatky,“ prohlásil kouč.

Nedvěd: Poznáváme opačnou stránku hokeje

„Není to nic veselého, ale jsme jeden tým a tak jako jsme se společně radovali z vítězné série, poznáváme teď opačnou stránku hokeje. Všechno se možná až krutě obrátilo. Chyba přitom není v trenérovi, ale v nás. Pak Kalous sám zápas nevyhraje,“ pravil kapitán mužstva Petr Nedvěd.  „Už nejde o to, abychom hráli hezký hokej, ale musíme hlavně začít bodovat bez ohledu na to, jak k tomu dospějeme. Třeba i ošklivým herním způsobem,“ poznamenal ještě liberecký lídr.

Nedvěd nastoupil už bez ochranného krytu obličeje po operaci čelisti. „Nemám žádné bolesti, takže není důvod se čeho bát. Spíš mě trápí naše výsledky. Možná jsme v některých zápasech urazili hokejového boha. Na góly se moc nadřeme,“ hleděl do země.

„Když se nedaří, hráči začnou měnit brusle, hokejky, helmy, auta, přítelkyně. To říkám v nadsázce, ale vím, jak jsme na tom. Mužstvo se pozná v kritických chvílích a pevně věřím, že se zvedneme. Měli jsme klidnou sezónu a najednou nemáme z čeho brát. Sám cítím, že nehraji tak dobře jako na podzim. Můj přínos byl v poslední době poloviční,“ zamýšlel se Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice