Hlavní obsah

Chceme uhlídat plzeňské hvězdy, říká litvínovský bek Kubát

LITVÍNOV

Za Litvínov odehrál všech dosavadních pětatřicet extraligových zápasů v sezóně, je pevným článkem sestavy severočeského celku. Obránce Karel Kubát patří k těm hokejistům, kteří jsou i přes své mládí už zkušení. A věří, že společně s týmem si na jaře znovu zahraje play-off jako loni.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Obránce Litvínova Karel Kubát (vlevo)

Článek

Do nového roku vstoupí hokejisté Litvínova v pátek na ledě Plzně. Co od zápasu očekáváte?

Soupeř nám má co vracet (úsměv). Minule jsme jim dali doma osmičku při vítězství 8:2. V tom utkání jsem vstřelil svůj první gól v sezóně. Nyní čekám mnohem těžší souboj, protože Plzeň se v poslední době zvedla a je druhá. Vždyť během úterý získala díky vítězství nad Spartou i kontumaci v Třinci šest bodů najednou, a to se projevilo v tabulce. Ale hrát se dá s každým a pokusíme se uhlídat plzeňské útočné hvězdy Straku, Vlasáka, Dudu, Kováře a Pletku.

A v neděli hostíte Liberec. Tedy dalšího soupeře z horní poloviny tabulky...

To bude také asi zajímavý zápas. S Libercem to bereme jako severočeské derby, vždycky je tenhle duel spojen s prestižní atmosférou. Tak jako má Plzeň lídra Martina Straku, Liberec táhne jejich kapitán Petr Nedvěd. A tím je řečeno, na koho si musíme dát největší pozor.

Jak jste přijali zprávu, že váš bývalý trenér Kýhos po odvolání z lavičky Litvínova převzal před pár dny vedení Karlových Varů?

Četl jsem to v pondělí v novinách a moc mě tahle novinka překvapila. V polovině ledna přijede s Karlovými Vary k zápasu do Litvínova, to bude šlágr. Pan Kýhos nás dokonale zná, ale po jeho odchodu jsme změnili taktiku (úsměv).

Kam směřují litvínovské ambice?

Chceme se dostat do předkola play-off jako loni. V tuto chvíli je to reálné, jenže do konce základní části zbývá spousta kol a tabulka je otevřená. Dole jsme už byli, a tak se díváme na celky, které jsou před námi, abychom se dostali ještě před ně.

Jste v plné síle?

Dobře, že se po vánocích vrátil Jakub Černý z finského Turku. Koncem ledna odejde Robin Hanzl zpátky do Ústí a potřebujeme náhradu v útoku. Bohužel marodí František Lukeš a nejistý je start Viktora Hübla i některých dalších kluků. Naštěstí se po disciplinárním trestu brzy vrátí do sestavy náš kapitán Martin Ručinský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice