Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 5:2Hokejisté Pardubic porazili doma Kladno pojedenácté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hovorka 0 : 1
4. Jánský 1 : 1
8. Píša 2 : 1
9. Kolář II 3 : 1
22. Jánský 4 : 1
31. Patera 4 : 2
49. Koukal 5 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 36. kole extraligy Kladno 5:2 a potvrdili, že se jim proti tomuto soupeři daří. Porazili jej doma pojedenácté za sebou. Dvěma góly se na tom podílel útočník Peter Jánský.

Článek

Vše podstatné se v ní událo v úvodní desetiminutovce. Pardubičtí do zápasu vstoupili sice s velkým elánem, ale už ve druhé minutě inkasovali z hole Hovorky, který prudkou střelou z pravé strany překonal Růžičku.

Odpověď domácích přišla ale téměř okamžitě. Ve čtvrté minutě se poprvé v pardubickém dresu trefil Jánský a po jeho gólu přišel velký nápor domácích, kteří dokonale využili vyloučení Patery a Piskáčka. Nejprve Píša při hře pět na tři střelou od modré převážil skóre na stranu Východočechů a o necelou minutu obránce Kolář rovněž dělovkou od modré čáry zvýšil 3:1.

Až v závěru první třetiny se připomněli i hosté a Bicek s Kuchlerem vytvořili náznak gólových šancí. Druhá třetina, která v minulých zápasech většinou rozhodovala ve prospěch Hynkova týmu, se tentokrát pardubickému týmu příliš nepovedla. Sice ve 22. minutě Jánský zvýšil na tříbrankový rozdíl, ale pak se na hole domácích hráčů začala vkrádat nepřesnost a hosté vycítili šanci. Ve 32. minutě v početní výhodě kladenský kapitán Patera snížil.

Středočeši měli v této fázi utkání více ze hry a mohli také při dvou přesilovkách smazat náskok Pardubic. Ve 38. minutě sice Posmyk prudkou ranou od modré rozvlnil síť v pardubické brance, ale gól neplatil pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Třetí třetina patřila v úvodních minutách Kladnu, které využívalo nedůslednosti domácích v obranné práci a před Růžičkou si hosté vytvářeli nebezpečné šance, které domácí bránili jen s vypětím sil. Spásou pro Východočechy byl pátý gól, který dal Koukal. Východočeši tak využili třetí přesilovou hru.

Další vyloučení Procházky sice domácí nepotrestali, ale na jejich hokejky se vrátil klid a pohoda. Kladenští ale nerezignovali a snažili se nadále o otevřenou hru. Nebezpečné byly zejména kladenské přesilovky, při kterých hosté spoléhali na chytrost Patery a razantní střely Posmyka. Domácí si ale již výhru zkušeně pohlídali.

36. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Jánský (Kousal, Buchtele), 8. Píša (Kolář I), 9. Kolář II (Somík, T. Zohorna), 22. Jánský (Buchtele), 49. Koukal (Píša, Starý) - 2. Hovorka (Dragoun), 31. Patera (Kalla, Posmyk). Rozhodčí: Fraňo, Minář - Lederer, Barvíř. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:1. Diváci: 8105.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Benák, Sičák, Kolář II, Borer - Kolář I, Koukal, Starý - Jánský, Kousal, Buchtele - Somík, T. Zohorna, Nahodil. Trenéři: Hynek a Lubina.
Kladno: Chábera (23. Cikánek) - Posmyk, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, od 21. min. David Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč (21. Knotek), M. Látal - Eberle, Melka, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice