Hlavní obsah

Litvínovský Jakub Černý se po návratu poprvé trefil

LITVÍNOV

Koncem prosince naskočil hokejový útočník Jakub Černý znovu do litvínovské sestavy po návratu z Finska. Prvního gólu ve staronovém dresu se dočkal v nedělním zápase s Pardubicemi, který Severočeši vyhráli 4:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Jakub Černý (vlevo) v zápase s Libercem

Článek

„Nepodali jsme moc dobrý výkon. Naši hru ovlivnila častá vyloučení, takže Pardubice měly hodně přesilovek. Bylo těžké s nimi držet krok,“ mínil Černý.

Přesto Litvínov nastřílel celkově čtyři branky, přičemž v předešlých čtyřech kolech skóroval jen dvakrát. „Každý zápas je jiný. Proti Liberci jsme nedali gól z padesáti střel, proti Pardubicím jsme tak aktivní nebyli a přesto bereme dva body. Byli jsme prostě šťastnější,“ líčil útočník. A oddechl si, že Litvínov ukončil sérii čtyř porážek bez získaného bodu. „Už bylo na čase, abychom zabrali. Teď nás čeká klíčové úterní utkání s Karlovými Vary. Bude to zápas s důležitostí play-off,“ měl jasno Černý.

Bereme i dva body, říká Hanzl

Útočník Robin Hanzl v duelu s Pardubicemi elegantně proměnil trestné střílení ve třetí třetině, kdy zvyšoval na 3:2. „Všichni jsme asi doufali, že to bude gól vítězný. Následnou chybou jsme si to ale pokazili. A muselo se jít do prodloužení a samostatných nájezdů. Při nich jsem ale úspěšný nebyl,“ povídal Hanzl.

„Mrzí nás, že nemáme tři body, ale bereme i dva. Na Vary si věříme, jinak do toho nemůžeme jít,“ zamyslel se útočník, který by se měl koncem ledna vrátit z hostování do Ústí nad Labem. „Jsem jenom hráč a musím dělat to, co mi manažeři řeknou. S tím nic nenadělám. Na mně moje působení nezáleží. Asi by bylo lepší hrát play-off extraligy za Litvínov. Ale vím, že i v Ústí mám dobrou pozici,“ přemítal útočník.

Pardubický forvard Jan Buchtele litoval, že jeho tým nevytěžil v Litvínově víc než bod. „Ideální by byly tři body a měli jsme je na dosah. I v prodloužení jsme mohli rozhodnout, takže ta porážka je nepříjemná,“ klopil oči.

Pardubice už nevyhrály v Litvínově skoro dva roky. „Nevím, proč se nám tady nedaří. Ale musíme uznat, že domácím šlo o hodně, protože předtím nebodovali,“ zakončil Buchtele.

Reklama

Související témata: