Hlavní obsah

Bylo by neslušné odmítnout, řekl Tlačil o nabídce Třince

TŘINEC

Výhrou 1:0 nad Libercem zahájil misi u třineckých hokejistů kouč Jan Tlačil. Tým obhájců titulu dotáhl k nejtěsnější výhře a decentně vylepšil tristní bilanci Ocelářů, kteří před utkáním z posledních jedenácti kol vytěžili jen sedm bodů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký útočník David Květoň (vpravo) se raduje se spoluhráči z branky.

Článek

Dvaapadesátiletý bývalý trenér Mladé Boleslavi a Českých Budějovic stihl se slezským mužstvem pouze dnešní dopolední rozbruslení. Mezi ním a zápasem se vyměnili jeho asistenti, ale Tlačil nakonec celý duel s Libercem odkoučoval úplně sám. Jeho předchůdce Pavel Marek dnes na střídačce vůbec nestál.

"Zatím jsem jen stihl přejet z Třeboně do Třince. První kontakt proběhl v pondělí odpoledne, kdy mi zavolal pan Marek. Bylo by neslušné pohrdnout nabídkou vést mistra republiky," řekl novinářům Tlačil po úspěšné premiéře na třinecké střídačce.

Jeho příchodu předcházela bouře v třinecké kabině. Hráčům razantně domlouvalo vedení a teď má tým nahecovat i energický lodivod z jižních Čech. "Já jsem opravdu energický trenér, energie mám na rozdávání. To byl asi i smysl mého angažování," řekl Tlačil.

Na aplikaci svých představ do hry ještě neměl čas. Mužstvo zatím vedl jen na krátkém rozbruslení. "Dali jsme si pětadvacet minut, abych poznal, jak mají hráči chuť do hry. Zkusili jsme si přesilovku. Co mužstvu chybí? To za jeden zápas nepoznáme. Je ale zřejmé, že chybí klid a sebedůvěra a ta roste s výhrami," uvedl Tlačil.

Veletoč změn na třinecké střídačce ho nechal chladným. Ještě dopoledne s ním hokejisty na zápas chystal asistent Břetislav Kopřiva, který však za pár hodin skončil a na lavičku byl znovu postaven Pavel Marek. "Dejte nám čas, ještě to musíme prodiskutovat," odpověděl na dotaz, s kým vlastně Třinec povede.

Ohledně změn v kádru na vedení klubu netlačí a je připraven trénovat současný kádr. "Kádr jsme ještě neřešili, jen jsem se dozvěděl, že byl uvolněn Kohn. Ale vycházím z toho, co tu je, a s tím budu pracovat. Jsem od přírody optimista. Když získáme herní klid a pohodu, bude tým kvalitní," dodal Tlačil.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články