Hlavní obsah

K vítězství jsme se protrápili, oddechl si Ručinský po dvou gólech do sítě Varů

LITVÍNOV

Dvěma góly se kapitán hokejistů Litvínova Martin Ručinský podílel na vítězství Severočechů nad Energií Karlovy Vary 4:1. A to byl zásadní prvek podkrušnohorského derby, jehož výsledek ponechal západočeský tým na posledním místě tabulky extraligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Martin Ručinský

Článek

„Samozřejmě jsme s výsledkem spokojení. Zápasem jsme se trošku protrápili. Ještě to nebylo to, co chceme hrát. Ale musíme brát s povděkem tři body. O moje branky tolik nejde,“ tvrdil Ručinský. „Za stavu 1:1 to bylo z obou stran kostrbaté. Naštěstí jsme skóre zlomili ve svůj prospěch. Ale nerad bych vítězství přeceňoval. Byla to povinná výhra vzhledem k naší snaze o uhájení pozice v první desítce v tabulce,“ líčil kapitán.

Utkání bylo pikantní tím, že ještě nedávný litvínovský trenér Vladimír Kýhos stál na střídačce Karlových Varů. „Vláďu Kýhose znám strašně dlouho a tu vinu za jeho listopadové odvolání od našeho mužstva bereme jako hráči Litvínova na sebe. Když jsme měli zabrat, tak jsme mu nepomohli. Ale ty věci s odvoláním se stávají. Nemáme vůči němu nějakou zášť. Jsme rádi, že jsme nad Vary vyhráli a panu Kýhosovi přejeme všechno nejlepší,“ přemítal Ručinský.

Vedoucí realizačního týmu Jiří Šlégr ocenil výkon brankáře Volkeho, který v den zápasu slavil třicáté narozeniny.

Litvínovští ale navzdory vítězství cítí, že ještě zdaleka nemají nic jistého. „Klidní asi nebudeme až do konce sezóny. Když budeme hrát dobře, nějaké body přijdou, ale nemůžeme si dovolit výkyvy,“ měl jasno litvínovský kapitán.

Kumstát: Z gólu nemám radost

Jediný gól Karlových Varů v Litvínově vstřelil Petr Kumstát. „Ale z té branky ani nemám radost, protože předtím jsem zavinil první inkasovaný gól v naší síti. Takže jsem jen napravil svoje zaváhání. Jako tým jsme v těžké situaci a musíme se z toho vyhrabat,“ pravil útočník.

Mrzí ho poslední příčka Energie v tabulce. „Trenér Kýhos nám slíbil za vítězství nějakou svačinu. Bohužel to nevyšlo. Teď ztrácíme na Boleslav čtyři body. Myšlenky na předkolo play-off jsme už zavrhli, hrozí nám skupina o udržení. V pátek potřebujeme zdolat pražskou Slavii, která je venku nepříjemným soupeřem. Když to tak počítám, do konce základní části zbývá dvanáct kol a pak stejný počet v play-out, takže pořád žije šance na výrazný bodový zisk,“ uvažoval Kumstát.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice