Hlavní obsah

Sparta - Liberec 6:4Sparta ztrestala Liberec v přesilovkách, rekordní návštěva viděla i dvě Kočího bitky se Štichem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bartovič 0 : 1
14. Milam 1 : 1
14. Lapšanský 2 : 1
30. Pacovský 3 : 1
40. Bližňák 4 : 1
46. Kudrna 4 : 2
50. Treille 5 : 2
57. Bartovič 5 : 3
58. Pacovský 6 : 3
60. Vak 6 : 4

PRAHA

Od jedenácté minuty sice prohrávala, pak ale Sparta čtyřmi trefami v přesilovkách skóre proti Liberci otočila a nakonec si ve 42. kole hokejové extraligy připsala vítězství 6:4. I kvůli tomu, že na utkání měli hasiči, policisté a vojáci vstup zdarma, sledovalo zápas lídra s pátým celkem 11 514 diváků, což je rekordní návštěva sezóny. Fanoušky kromě pohledné hry zvedla ze sedaček i bitka Kočího se Štichem, kterou domácí zadák vyhrál.

Článek

Sparta na Tygry hned od začátku vlétla a nebezpečné příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve druhé minutě si sjel mezi kruhy Kočí, vypálil ale mimo, hned vzápětí se po chybě hostující obrany řítil sám na Pince Ton, liberecký gólman ho ale vychytal. V osmé minutě si zase na Pincovi vylámal zuby Bližňák.

O to překvapující bylo, když se Severočeši v 11. minutě dostali do vedení. Kočí nedokázal na útočné modré zkrotit skákavý puk, čehož využil Bartovič a po rychlém úniku poslal Tygry střelou nad ledem do vedení. Ve čtrnácté minutě putoval hostující bek Říha za faul vysokou holí na 2+2 minuty za katr, čehož Sparta bez zbytku využila.

Nejprve nahazoval puk na branku Milam a Pinc trochu překvapivě nestačil zareagovat, o pouhých dvanáct vteřin později už domácí vedli, když se prosadil Lapšanský. A to mohlo být Liberci ještě hůř, v 18. minutě totiž střelou z otočky orazítkoval Broš tyčku.

V polovině utkání už se Sparta třetí trefy dočkala, byť byla hodně kuriózní. Broš napálil po vyhraném buly puk do Pacovského bruslí, od kterých se odrazil za bezmocného Pince. I tento gól inkasovali Tygři v oslabení. Ve 36. minutě zvedla rekordní návštěvu sezóny ze sedaček bitka mezi Kočím a Štichem, kterou na body vyhrál domácí obránce.

V závěru prostřední třetiny hráli domácí další přesilovku a opět v ní Tygry ztrestali. Tenkrátovu střelu Pinc neudržel a dorážející Bližňák neměl problém zvednout kotouč pod horní tyčku. Naděje svitla Liberci ve 46. minutě, kdy v početní výhodě tečoval Kudrna Čakajíkovu ránu od modré mimo Pöpperleho dosah a snížil tak na 2:4.

Jenže drama sparťané nepřipustili, už za tři minuty se prokličkoval až před Pince Yorick Treille a zamířil přesně nad lapačku. V 57. minutě ještě zkorigoval skóre svým druhým gólem v zápase Bartovič, na prohře hostů to však nic neměnilo. Dvě a půl minuty před koncem navíc uzavřel Pacovský trefou do prázdné klece zvýšil.

Devět vteřin před koncem uzavřel na konečných 6:4 pro Spartu Vak. V tu dobu už ale oči diváků směřovaly na druhý konec kluziště, kde si své názory znovu pěstmi vyměňovali Kočí se Štichem. A znovu byl úspěšnější prvně jmenovaný, který svého soka povalil na kolena.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 6:4 (2:1, 2:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 14. Milam, 14. Lapšanský (I. Rachůnek), 30. Pacovský (Broš), 40. Bližňák (Tenkrát, Ton), 50. Y. Treille (Foster, Milam), 58. Pacovský (Broš, I. Rachůnek) - 11. Bartovič, 46. Kudrna (Čakajík, Trončinský), 56. Bartovič (P. Nedvěd, Kudrna), 60. Vak (Vantuch). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:9, navíc Kočí (Sparta) a Štich (Liberec) oba 10 minut a 5 + do konce utkání.. Využití: 4:1. Diváci: 11 514.
Sparta: Pöpperle - Krstev, Sersen, Milam, Kučný, Philipp, D. Kočí, Košťálek - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Žálčík, Lapšanský, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Moravec, Holub, Říha, Štich - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, T. Urban, Špaček - Bulíř, Vak, Vantuch - Dušek, Kica, L. Krejčík. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice