Hlavní obsah

Klimenta se dvěma góly asi rozloučil s Třincem, Liberec jej chce zpátky

TŘINEC

Zřejmě to byly poslední dva góly hokejisty Tomáše Klimenty v třineckém dresu. Sedmadvacetiletý útočník dnes přispěl k jasnému vítězství Ocelářů nad Mladou Boleslaví 6:1, ale tím se s barvami extraligového mistra s největší pravděpodobností rozloučí a vrátí se do Liberce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Klimenta (vpravo) v dresu Třince

Článek

Klimentovo hostování v Třinci končí, změna prostředí mu přitom náramně prospěla. Po nevýrazném začátku se rozstřílel a po dnešním utkání v červenobílém dresu nastřádal už jedenáct přesných tref.

"Do zápasu jsme šel s tím, že to je můj poslední. Před čtyřmi dny mi to tak bylo řečeno. Nechtěl bych to rozebírat, pitvat se v tom. V Liberci trvale žiju, jsem tam doma a beru to jako návrat. Jsem profesionál," řekl po utkání Klimenta novinářům.

Klimentovy výkony pod Javorovým rostly. Nakonec ho vynesly až do elitní formace s Radkem Bonkem a Václavem Varaďou, jejich útočný trojlístek dnes dal Mladé Boleslavi čtyři z šesti gólů a hrál s velkou chutí.

Není divu, že Třinec by šikovné pravé křídlo měl v kádru rád na delší čas, minimálně do konce sezony. Na domluvu s Libercem to ovšem nevypadá.

"Na devadesát procent odchází, ale naděje umírá poslední. Přestupní termín končí 31. ledna, do té doby se bude klub snažit Klimentu v týmu udržet, máme o něho zájem. Mělo by se rozhodnout v pondělí ráno," řekl třinecký asistent trenéra Pavel Janků.

Podle zákulisních informací by Liberec na prodloužení Klimentova pobytu v Třinci slyšel jen v případě adekvátní hráčské náhrady. Proslýchá se, že výměnou za Davida Květoně nebo Martina Adamského.

Autor šestnácti gólů a čtrnácti asistencí v této sezoně zatím sám neví, co ho v dalších hodinách čeká. "Vlastně ani nevím, kdy mám v Liberci nastoupit na první trénink. Uvidíme, jak to dopadne," uvedl Klimenta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice