Hlavní obsah

Sparta - Brno 4:5Sparta podlehla v dramatickém boji Kometě 4:5 v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Erat 0 : 1
13. Pacovský 1 : 1
16. Holec 1 : 2
27. Pacovský 2 : 2
30. Tenkrát 3 : 2
30. Ton 4 : 2
45. Hruška 4 : 3
47. Erat 4 : 4
63. Erat 4 : 5

PRAHA

Hokejisté Sparty prohráli ve 44. kole extraligy po dramatickém průběhu zápasu s Kometou Brno 4:5 v prodloužení. Sérii osmi výher Pražanů přerušil v 63. minutě rozhodující trefou dramatu Roman Erat, který tak dovršil hattrick.

Článek

První minuty přinesly opatrný hokej z obou stran, z něhož vybočila pouze dobrá šance Tona, jenž však nevyzrál na zkušeného gólmana hostí Trvaje. Ve čtvrté minutě poprvé zahrozili Brněnští a hned z toho byla úvodní branka zápasu, když po krásné Petrovického nahrávce nedal Erat šancí brankáři Falterovi. Vstřelená branka hosty nastartovala a za pár minut mohlo být lídrovi soutěže ještě hůř, když Němec ve vyložené šanci z předbrankového prostoru neprostřelil Faltera.

V 13. minutě si domácí vytvořili velký tlak při vlastní přesilovce, který vyústil ve vyrovnání, když Pacovský pohotově dorazil střelu obránce Philippa. Hosté na odpověď nenechali dlouho čekat a za chvíli po individuální akci Holce opět vedli. Mladý útočník vyjel nehlídán zpoza branky a střelou pod horní tyč překvapil nepřipraveného Faltera.

Do druhého dějství lépe vstoupili domácí a hned po pár minutách se mohli radovat z vyrovnání. Rozhodčí však po shlédnutí videozáznamu gól neuznal, jelikož puk nebyl prokazatelně vidět za brankovou čárou. V 24. minutě navíc dostala Kometa poprvé v zápase příležitost přesilové hry, kterou hned po vítězném buly využil střelou od modré zadák Hruška.

Sparťané však posléze opláceli stejnou mincí, když se podruhé v zápase do prázdné branky prosadil mladý útočník Pacovský. Na 30. minutu brněnští fanoušci nebudou vzpomínat v dobrém, když v rozmezí 27 vteřin jejich miláčci dvakrát inkasovali. Nejprve se z úniku dvou na jednoho prosadil Tenkrát a o pár vteřin později dokonal obrat ve skóre Ton.

Hosté vstoupili do třetí části s jasným cílem co nejrychleji vyrovnat. Co nejvíce se proto tlačili před strážce sparťanské branky a krok také srovnali po úniku Erata, jenž chytře překonal Faltera.

Hosty vytoužený gól nakopl ke zvýšené aktivitě a Falter se měl co ohánět, aby udržel naději Sparty na body. Závěr třetiny přinesl velký nápor hostí při početní výhodě pěti proti třem, ale Falter svůj tým několikrát podržel a dovedl tak zápas do prodloužení, které ovšem svou třetí trefou v utkání ukončil Erat.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:5 v prodloužení (1:2, 3:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Pacovský (Philipp, I. Rachůnek), 27. Pacovský (Philipp, Sersen), 30. Tenkrát (Ton, Philipp), 30. Ton (Bližňák) - 4. Erat (Petrovický, M. Hruška), 16. Holec (Vašíček, H. Zohorna), 24. M. Hruška (Petrovický), 47. Erat (Žižka), 63. Erat (T. Svoboda). Rozhodčí: Hradil, Kalivoda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:3, navíc Ton (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6352.
Sparta: Falter - Milam, Kučný, D. Kočí, Philipp, Sersen, Košťálek, Husák - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Lapšanský, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Malec, M. Hruška, Vašíček, Švrček, Bičánek, Jankovič - Němec, Čermák, Koreis - Erat, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Balej, T. Svoboda - Ostrčil, Křivohlávek, J. Káňa. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: