Hlavní obsah

Plzeň - Č.Budějovice 3:2Plzeň díky gólu Kováře přetlačila České Budějovice v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Stránský 1 : 0
15. Duda 2 : 0
16. Langhammer 2 : 1
52. Červený 2 : 2
63. Kovář 3 : 2

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve 44. kole extraligy České Budějovice 3:2 v prodloužení. Indiáni sice již v 15. minutě vedli 2:0, hosté podpořeni skvělým výkonem gólmana Jakuba Kováře ovšem zvládli utkání dotáhnout do prodloužení. V něm domácím bod navíc přisoudila přesná střela z hole jeho bratra Jana Kováře. Západočeši tak ukrojili bod z náskoku vedoucí Sparty a ztrácí jich nyní šest.

Článek

Po opatrném úvodu v páté minutě sice po vybídnutí od Straky netrefil prázdnou branku Stránský, vzápětí si ale vše vynahradil, když dorazil do sítě nahození St. Pierra. Hosté přes inkasovaný gól stále spoléhali na pozornou obranu. Aktivnější domácí znovu zahrozili až ve 12. minutě, kdy po přihrávce Straky zpoza branky pálil Hanzlík v dobré pozici pouze do lapačky gólmana Kováře.

Jak překonat Mountfieldem dobře střežené střední pásmo za chvíli ukázal uzdravený Kratěna, který svůj krásný individuální průnik zakončil střelou mířící těsně nad branku. Další radost domácím přinesla početní výhoda v 15. minutě, během níž po zblokované střele prostřelil Jakuba Kováře Duda.

Hosté ovšem dokázali záhy odpovědět, když zužitkovali svoji druhou přesilovou hru v zápase. Langhammerovo nahození totiž za záda bezmocného brankáře Mazance nešťastně srazil bránící Straka. Těsně před první sirénou ještě Petruška přihrál Vostřákovi, ten však tváří v tvář Kovářovi neuspěl.

V začátku prostřední části Jihočeši spoléhali především na brejky, při přečíslení dva na jednoho ale Gulaš vystřelil příliš slabě. Ve 27. minutě unikl ve vlastním oslabení po pravém křídle Langhammer, jeho tvrdá střela ale mířila mimo. V pokračující přesilovce Plzně poté po rychlé kombinaci trefil Straka v gólové pozici jen hokejku již ležícího Jakuba Kováře.

Krátce před polovinou utkání měli hosté 35 vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, po ideální příhře Květoně od zadního mantinelu ale nekrytý Kašpařík pálil pouze do náruče Mazance. Západočeši si průběh druhé části komplikovali množstvím vyloučení, v jejím závěru však mohli zvýšit vedení během vlastní přesilovky. Vostřákovu bombu z mezikruží však skvěle vyrazil Jakub Kovář a vzápětí z levého kruhu nastřelil Jan Kovář jen pravou tyčku.

Do závěrečné třetiny vstoupili Jihočeši s jasným cílem vyrovnat. Odvážnou hru směrem dopředu dokumentoval nápor ve 44. minutě, osamocený Burian ovšem po zaváhání domácí obrany neprostřelil Mazance a vzápětí pálil Ptáček jen doprostřed branky. O čtyři minuty později si Duda vyměnil v útočném pásmu kotouč s Janem Kovářem, ale zakončení do odkryté branky překazil obranný zákrok Langhammera.

Hosté sice promarnili pětiminutovou přesilovou hru, ale v 52. minutě vyrovnal na 2:2 svižnou střelou z mezikruží Červený. Záhy mohl domácím vrátit vedení Dvořák, ani natřikrát však nedokázal na brankovišti přetlačit levý beton gólmana Kováře. Následovalo prodloužení, v němž při hře tři na tři zajistil Plzni bod navíc táhlou střelou do pravého horního růžku Jan Kovář.

HC Plzeň 1929 - HC Mountfield České Budějovice 3:2 v prodloužení (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Stránský (M. Straka, St. Pierre), 15. Duda (Kaberle, Jan Kovář), 63. Jan Kovář (Vykoukal) - 16. Langhammer, 52. Červený (Kuchejda, Burian). Rozhodčí: Jeřábek, Husička - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:7, navíc Petruška (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 6265.
Plzeň: Mazanec - Vykoukal, Kaberle, Marušák, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Frolo - Duda, Jan Kovář, Pletka - Stránský, Martin Straka, Kratěna - Michal Dvořák, Pitule, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Petruška. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
České Budějovice: Jakub Kovář - J. Novák, Vydarený, Ptáček, Kranjc, Kolarz, Němeček, od 41. navíc Vráblík - Burian, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Kuchejda, Mertl, J. Marek - Švihálek, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice