Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 3:4Kladno promarnilo třígólový náskok a selhalo při nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Posmyk 1 : 0
15. Piskáček 2 : 0
22. Lepine 3 : 0
45. Burger 3 : 1
49. Ujčík 3 : 2
51. Káňa 3 : 3
65. Ujčík 3 : 4

KLADNO

Hokejisté Kladna prohráli ve 44. kole hokejové extraligy s Vítkovicemi 3:4 po sam. nájezdech. Pro jejich fandy to musela být trýznivá podívaná. Středočeši vedli ještě na začátku třetí třetiny 3:0, ale pak zaveleli k obratu Jiří Burger a Viktor Ujčík, který také rozhodl nájezdy. Oba hráči si připsali tři body; Burger za gól a dvě nahrávky, Ujčík za dvě trefy a asistenci.

Článek

Od prvních sekund se hrál oboustranně útočný hokej. Hostující Ujčík zahrozil již po necelé půlminutě hry. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a tak oba brankáři Chábera i jeho protějšek Málek museli být neustále v pozoru.

První branka přišla ve 14. minutě. Domácí hráli 110 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale brankáře hostů dlouho příliš nezaměstnávali. Když se již první vyloučený vrátil na led, vystřelil Posmyk a trefil brusli bránícího hráče, od které se puk odrazil za Málkova záda.

Inkasovaný gól nastartoval Rytíře, kteří po minutě přidali druhý zásah. Obránce Piskáček si najel mezi kruhy a ranou do horního rohu zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Ještě do konce úvodní části mohlo Kladno přidat třetí gól Kallou, ale ten nedotáhl blafák do úspěšného konce.

Přesto se Kladno třetí trefy dočkalo hned na začátku druhé třetiny. Bek Lepine se pěkně uvolnil na modré a křížnou ranou po ledě navýšil náskok svěřenců trenéry Vojty.

Náskok však paradoxně Středočechy uspal. Zhruba od poloviny zápasu začal ostravský tým přebírat otěže zápasu. Kladenská obrana v čele s vynikajícím Cháberou však dlouho odolávala.

Tlak Vítkovic ovšem ještě gradoval ve třetí třetině. Ve 45. minutě se jako první trefil kapitán Burger. Právě jeho první útočná formace byla k nezastavení a během šesti minut srovnala náskok Kladna. Po Burgerovi se trefili i Ujčík s Janem Káňou a bylo to rázem 3:3.

Přes snahu na obou stranách žádný z týmů nedotáhl utkání ke tříbodovému zisku a duel proto dospěl až do prodloužení a nakonec i nájezdů. V nich dominovali hosté. Nejdříve dal gól Ujčík a po něm i Burger, zatímco z kladenských hráčů nebyl úspěšný nikdo.

Rytíři Kladno - HC Vítkovice Steel 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:0, 0:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Posmyk (Bicek), 15. Piskáček (Hluchý, Kafka), 22. Lepine (Dragoun, Kalla) - 45. Burger (J. Káňa, Ovčačík), 49. Ujčík (Burger), 51. J. Káňa (Burger, Ujčík), rozhodující nájezd Ujčík. Rozhodčí: Hodek, Hribik - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 2693.
Kladno: Chábera - Posmyk, J. Drtina, Lepine, Piskáček, L. Procházka, David Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Bílek, Kafka, Hluchý. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Kasík, Voráček, Punčochář, Koma - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - Štefanka, Húževka, T. Káňa - Šedivý, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice