Hlavní obsah

Karlovy Vary už nejsou poslední, ale nejásají

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů se sice odpoutali z posledního místa tabulky extraligy, ale jen díky tomu, že mají při shodném počtu bodů se třináctou Mladou Boleslaví lepší skóre.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dušan Salfický odehrál v dresu Karlových Varů poslední zápas.

Článek

„Ale vůbec nejásáme. V minulých dvou zápasech jsme pokaždé prohráli po samostatných nájezdech, takže zase tolik spokojeni být nemůžeme. V neděli jsme v Liberci sahali po třech bodech, v prodloužení pak aspoň po dvou, jenže koncovka nám nevyšla,“ konstatoval asistent trenéra Martin Pešout.

„Chtěli jsme domácí zaskočit aktivitou, což se nám podařilo jen v první třetině. Měli jsme ji vyhrát více než jednogólovým rozdílem. Pak soupeř přidal a dostal nás pod tlak. Po chybě jsme inkasovali vyrovnávací gól na 2:2. A penalty nás asi potrestaly za nevyužitou přesilovku čtyři na tři,“ rozebíral asistent.

Se Salfickým naposledy

Naposledy za Karlovy Vary chytal brankář Dušan Salfický. „Brali jsme ho na podzim na hostování v situaci, kdy byl Mensator zraněný a byli jsme poslední. „Salfa“ nás dokázal vrátit do hry a moc nás mrzí, že musel skončit, ale taková byla dohoda o jeho působení,“ řekl Pešout na adresu gólmana, který zanechal v karlovarském klubu dobrou stopu a stal se oblíbencem místních fanoušků. Ostatně jako všude, kde během své kariéry působil.

Tým Energie má nesmírně těžký program. V úterý hostí druhou Plzeň, ve čtvrtek hraje ve Vítkovicích a v neděli hostí vedoucí Spartu! Co to s mužstvem udělá? „Věříme, že nic negativního. Chceme bojovat každý zápas. Hrajeme na čtyři lajny a doufáme, že hráči takovou zátěž zvládnou. Po úterním utkání pojedeme do Vítkovic už hned ve středu. Jinak z Varů kvůli vzdálenosti cestovat přes celou republiku ani nejde, ale musíme se s tím vyrovnat,“ tvrdil asistent.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice