Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 3:0Zlín porazil počtvrté v sezoně Litvínov, i díky nule Sedláčka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Ondráček 1 : 0
7. Köhler 2 : 0
55. Důras 3 : 0

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili ve 45. kole extraligy Litvínov 3:0. Základ k výhře položili Berani již v úvodních sedmi minutách, ve kterých si vypracovali dvoubrankový náskok díky trefám Jiřího Ondráčka a Bedřicha Köhlera. Třetí trefu obstaral v poslední třetině v přesilovce Michal Důras. Brankář Jakub Sedláček potřetí v sezoně udržel čisté konto a moravský tým tak porazil severočeský celek počtvrté v sezoně.

Článek

Již v úvodu utkání putoval na trestnou lavici Veselý. Dobrou střelu vyslal Kubinčák, ale jeho pokus brankář Sedláček chytil. Na konci oslabení ujel do brejku Leška, litvínovského gólmana Fraňka ale neprostřelil. První oslabení Zlín ubránil a následně udeřil, když jeho otevřel skóre Ondráček. Domácí nepolevili a odměnou jim byl v sedmé minutě druhý gól, o který se postaral nejlepší zlínský střelec Köhler.

Litvínov působil bezradně, z čehož v 16. minutě po vyloučení Kubáta vyplynula první přesilovka Zlína. Moravský tým uzamknul soupeře v pásmu a vytvořil si tlak, který ale třetí branku nepřinesl. Po návratu z trestné lavice se Kubát okamžitě zapojil do hry, v brejku tísněný protihráčem však vystřelil mimo zlínskou branku.

Zlín poté ubránil dvě oslabení v řadě po faulech Čajánka a Veselého, sám naopak nevyužil provinění Kousalíka a Kubáta. Druhá třetina příliš pěkných hokejových okamžiků nenabídla. Zlín držel slibný náskok a Litvínov, v jehož sestavě již chyběl útočník Hanzl, který se vrátil zpět do prvoligového Ústí nad Labem, nebyl schopný na nepříznivý vývoj zápasu patřičně zareagovat. V ojedinělé akci přihrál Důras Zámorskému, jenž tvrdě vypálil do připraveného gólmana Fraňka. Ke konci druhé dvacetiminutovky Litvínov potrápil zlínskou obranu, která i s brankářem Sedláčkem jeho krátkému náporu odolala.

Na začátku poslední třetiny nastřelil Důras tyčku. Na druhé straně Kubát otestoval pozornost brankáře Sedláčka. Ve 47. minutě se gólman Franěk srazil s vlastním spoluhráčem. Litvínovský brankář po krátkém ošetření pokračoval ve hře. Po rychlém přečíslení se ke své typické střele dostal Hamrlík. Obránce Zlína střelou od modré čáry trefil pouze protihráče.

Po polovině třetí části dostal Zlín soupeře pod tlak. Domácím ale chybělo po sérii přihrávek finální zakončení. Gólová situace nastala v 55. minutě. Na trestné lavici přihlížel Jareš trápení svých spoluhráčů, když třetí gól Zlína vstřelil Důras. Navýšit vedení odmítl Řezníček, jemuž v rozhodující chvíli sjel kotouč z hokejky.

Zlín se tak výhrou vrátil do boje o "šestku", zatímco Litvínovu si zkomplikoval boj o postup do předkola play off.

45. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Verva Litvínov 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Ondráček (Roman Vlach), 7. Köhler (Leška, Hamrlík), 55. Důras (Galvas, Tesařík). Rozhodčí: D. Konc, Müllner (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3577.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Litvínov: Franěk - Černošek, Kubát, Brejčák, Jareš, Stříteský, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Gerhát, Majdan, Ručinský - Kafan, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jenáček. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice