Hlavní obsah

Pardubice - Brno 5:1Pardubice porazily i počtvrté v sezóně Brno a jsou třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kolář 1 : 0
11. Radil 2 : 0
35. Buchtele 3 : 0
47. Čermák 3 : 1
50. Kolář II 4 : 1
53. Píša 5 : 1

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zvítězili v pátečním 46. kole extraligy Brno 5:1 a i počtvrté v této sezóně tak Kometu zdolali. Východočeši se tak posunuli na třetí místo o dva body před České Budějovice, desáté Brno už má před jedenáctým Litvínov náskok už jen čtyř bodů.

Článek

Do branky Pardubic se po deseti letech znovu postavil Salfický, který předtím v sezoně z prvoligového Ústí nad Labem vypomáhal Karlovým Varům. Domácí začali aktivně a ve čtvrté minutě se dostali do vedení, když střela útočníka Koláře pomalu po ledě doklouzala skrz nohy Hoviho za brankovou čáru. Rychlý gól ještě zvýšil úsilí Východočechů, kteří soupeře lehce přehrávali a ze všech pozic ostřelovali Hoviho.

Nejdříve přečkali Benákovo vyloučení a při Koreisově trestu po necelé minutě udeřili. Od modré čáry vypálil Kočí a jeho střelu přizvednul Radil za záda finského gólmana ve službách Brna. Pardubičtí si vytvářeli i další šance a hosté mohli být rádi, že domácí hráči neměli přesnou mušku.

Druhou třetinu začali brněnští hokejisté s větším důrazem a při vyloučení domácího Zohorny se Erat dostal do ideální střelecké šance, ale Salfický ukázal svou formu. Kometa měla jedinečnou šanci dostat se ke kontaktnímu gólu, když k vyloučenému Zohornovi přisedl Starý. Ale Kometa ani 20 sekund trvající výhodu pěti proti třem nevyužila.

Domácí vyloučení Tomáše Svobody také nepotrestali, ale druhou polovinu druhé třetiny odehráli ve vysokém tempu a soupeře zatlačili. Ve 35. minutě korunovali svoje snažení perfektní kombinací, na jejímž konci stál úspěšný střelec Buchtele. Brno mělo šanci ve 38. minutě, ale Borerovu chybu napravil Salfický.

Do třetí třetiny šli hosté v početní výhodě po druhém vyloučení Benáka. To jim ještě gól nepřineslo, ale ve 47. minutě se přece jen Kometa dočkala. Při vyloučení Buchteleho se o brankový zápis postaral Čermák. Domácí rychle odpověděli stejnou mincí. Vyloučeného Žižku poslal po osmi vteřinách zpět z trestné lavice razantní střelou obránce Kolář.

V 52. minutě krátce po sobě byli vyloučení Švrček a Bičánek a pro domácí to byla šance vylepšit bilanci využití přesilovek, kterou zužitkovali. Na čtyřgólový rozdíl zvýšil Píša a byla to třetí využitá přesilovka Pardubic v utkání. Fanoušci odměnili domácí v závěrečné minutě potleskem ve stoje.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Kolář I, 11. Radil (V. Kočí, Benák), 35. Buchtele (Havíř, Markovič), 50. Kolář II (Starý, Koukal), 53. Píša (Kolář II, Koukal) - 47. L. Čermák (Koreis, Jakub Svoboda). Rozhodčí: Minář, Hodek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7, navíc T. Svoboda, Bičánek (oba Brno) oba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 9120.
Pardubice: Salfický - Píša, V. Kočí, Benák, Kolář II, Drtina, Borer, Havíř - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Nahodil, Somík - Markovič, Kousal, Buchtele - Šagát, T. Zohorna, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.
Brno: Hovi - Žižka, Kováčik, Malec, M. Hruška, Vašíček, Švrček, Bičánek - Jakub Svoboda, L. Čermák, T. Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Němec, Balej, H. Zohorna - Jankovič, Koreis, J. Káňa (21. Křivohlávek). Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice