Hlavní obsah

Litvínovský mladík Šrámek debutoval. Mám ale smíšené pocity, glosoval svou premiéru

LITVÍNOV

Počátkem března oslaví teprve 19. narozeniny, ale už si může říkat, že je extraligovým hokejistou. Útočník Jakub Šrámek se zcela nečekaně objevil v základní sestavě Vervy Litvínov v zápase s Mladou Boleslaví. A od trenérů dostal dokonce důvěru i při samostatných nájezdech!

Foto: Petr Eret, ČTK

Radující se hokejisté Litvínova - ilustrační foto.

Článek

„O tom, že půjdu na svou premiéru v extralize, jsem se dozvěděl dopoledne při rozbruslení v den utkání. Docela jsem byl překvapený. Kluci mi ale pomohli a moc si vážím toho, že jsem si mohl zahrát přímo v první lajně vedle Viktora Hübla a Františka Lukeše. Viktor mě uklidňoval,“ líčil mladík.

Litvínovští ve třetí třetině stáhli sestavu na tři útoky. „Takže jsem zůstal na střídačce. A po prodloužení jsem se dozvěděl, že jsem určený na nájezdy. Přitom jsem si myslel, že je moc neumím,“ usmál se Šrámek. Jenže při své akci chladnokrevně gólem odpověděl na vedoucí trefu Mikulíka. „Řekl jsem si, že zkusím brankářovi naznačit střelu mezi nohy a nějak se ho pokusím vymíchat. A zrovna se to povedlo. Ve čtvrté sérii jsem ale bohužel nevěděl, co udělám, a neprovedl jsem to dobře,“ ohlížel se útočník.

Pocity po extraligovém debutu? „Nakonec trochu smíšené. Na jednu stranu jsem rád za první start, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli aspoň za dva body,“ shrnul Šrámek.

Mnohem zkušenější je útočník Martin Frolík, který v základní hrací době svou brankou vnesl do litvínovských řad naději na vítězství proti poslednímu celku tabulky. Náskok ale domácí neudrželi a muselo se hrát až do penaltového rozstřelu.

„V kabině jsme si minulý víkend mysleli, že po výhře na Slavii půjdeme nahoru. Ale ve Zlíně nám to nevyšlo a taky proti Boleslavi jsme nehráli dobře. Přitom rozhodují přesilovky a my je neproměnili. Teď si musíme uvědomit, že se na nás zespodu tlačí nejen Slavia, ale i Karlovy Vary a právě Boleslav. Potřebujeme nějak zvládnout nedělní zápas v Třinci a pak poctivě potrénovat během reprezentační přestávky,“ uvažoval Frolík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice