Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 6:4Litvínov v Třinci prospal úvod a po prohře mu utíká play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Ostřížek 1 : 0
0. Varaďa 2 : 0
0. Peterek 3 : 0
0. Polanský 4 : 0
0. Smolka 4 : 1
0. Květoň 5 : 1
0. Jareš 5 : 2
0. Gerhát 5 : 3
0. Ručinský 5 : 4
0. Lojek 6 : 4

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili v 47. kole extraligy Litvínov 6:4 a dost možná soupeře touto porážkou odsoudili k účasti ve skupině o záchranu. Domácí potřetí v sezóně rozhodli vzájemný zápas s Vervou drtivým nástupem a čtyřmi góly v úvodních dvanácti minutách. Hosté v závěru mocně stahovali, z 1:5 snížili na rozdíl branky, ale na body to už nestačilo.

Článek

Třinec si nepřipustil Litvínov bodově k tělu a těsnou výhrou odmítl možné komplikace v boji o play off. Severočeši si zápas de facto prohráli sami katastrofálním nástupem, kdy se v jejich neprospěch spojila smůla, náhoda i vlastní chyby.

Oceláři se na čtyřgólový náskok ani moc nenadřeli. Vedoucí trefa přišla už po 142 sekundách, když Orsavova přihrávka se od Ostřížkovy brusle odrazila za Fraňkova záda. Náskok Ocelářů zdvojnásobil už po dalších 26 vteřinách Varaďa, který po Černoškově minele precizně zakončil sólo střelou pod horní tyčku.

Sérií tří vyloučení si vzápětí Litvínov sám utáhl smyčku kolem krku. Hrňa pálil do tyče, ale pak si Gula nešťastně do vlastní branky srazil Peterkovu křížnou přihrávku. Čtvrtý gól přidal při další početní výhodě Polanský, který zblízka uklidil vyražený puk do prázdné brány a hostující gólman Franěk utekl na střídačku.

Až za stavu 0:4 se ke slovu dostali i Severočeši. Majdanův průnik zneškodnil Hamerlík, hosté propásli i půlminutovou přesilovku pět na tři. Prosadil se až mladík Smolka ze čtvrté řady, který po pohledné spolupráci s Kafanem v 24. minutě zasunul snadno do prázdné branky.

Gól hosty nastartoval, ve druhé třetině měli navrch a Smolka měl na holi minimálně další dvě šance, které mohly zápas zdramatizovat. Hamerlíka však nepřekonal a Květoň v 37. minutě šikovným švihem přes beka zvýšil na 5:1.

I tak si hosté závěrečným finišem ještě pohráli s nervy třineckých fanoušků. Jareš s Gerhátem dvěma slepenými góly snížili na 3:5 a Hamerlík vzápětí lapil obrovskou šanci Trávníčkovi. Při power play ovšem Ručinský přece jen docílil kontaktní branky. V posledních padesáti sekundách Litvínov ještě sevřel mistra před Hamerlíkem, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Naopak Lojek lobem přes celé kluziště zpečetil výhru Ocelářů.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 6:4 (4:0, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 3. Ostřížek (Orsava, Hampl), 3. Varaďa (Kůrka, Bonk), 10. Peterek, 12. Polanský (Kůrka, Zíb), 37. D. Květoň (M. Hořava), 60. Lojek - 24. Smolka (Kafan), 53. Jareš (Jenáček, Ručinský), 55. Gerhát (Jareš, Jenáček), 60. Ručinský (V. Hübl). Rozhodčí: Hodek, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. Diváci: 3049.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Novotný, Hudec, od 13. min. navíc Cartelli - Kůrka, Bonk, Varaďa - Hrňa, Peterek, Adamský - D. Květoň, Polanský, M. Hořava - Orsava, Ostřížek, Hampl. Trenéři: Tlačil a Janků.
Litvínov: Franěk (12. Nechvátal) - Černošek, Kousalík, Gula, Jareš, Stříteský, Kubát, Brejčák, Skuhrovec - Černý, V. Hübl, F. Lukeš - Gerhát, Jenáček, Ručinský - Majdan, Frolík, Trávníček - Šrámek, Smolka, Kafan. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice