Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 8:2Bojovně naladěná Kometa jasně přehrála Vítkovice, zářil Čermák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Hruška 0 : 1
0. Holec 1 : 1
0. Žižka 2 : 1
0. Čermák 3 : 1
0. Ujčík 3 : 2
0. J. Svoboda 4 : 2
0. Holec 5 : 2
0. Němec 6 : 2
0. Čermák 7 : 2
0. Němec 8 : 2

BRNO

Hokejisté Brna deklasovali v nedělním 47. kole extraligy Vítkovice 8:2 a přiblížili se premiérovému postupu do play off. Aktuálně desátá Kometa má na jedenácté Karlovy Vary pět kol před koncem základní části náskok sedmi bodů.Dva góly Brňanů vstřelili Holec, Leoš Čermák a Němec. Čermák celkově nasbíral šest bodů, což je rekord sezóny.

Článek

Rozsáhlou marodku brněnských útočníků rozšířil těsně před zápasem Balej, trenér Venera se proto rozhodl, že Kometa bude hrát jen na tři kompletní pětky.

Do vítkovické sestavy se vrátil Radim Hruška a právě on už po 58 sekundách hry při přesilové hře po vyloučení domácího útočníka Čermáka vstřelil první branku.

Domácím se vzápětí rovněž při přesilovce podařilo vyrovnat, když si Holcovu střelu tečoval jeden z obránců a kotouč doplachtil za Málkova záda. Po vyrovnání se na hra změnila na několik minut v hokej plný nepřesných kombinačních akcí. Dříve se vzpamatovali z nervózního a křečovitého výkonu Brňané.

V rozmezí sedmi minut vstřelili čtyři góly a otevřeli si cestu k důležitému vítězství. Nejdříve v 17. minutě po pravém křídle unikl Němec, naznačil střelu a vzápětí přesně přihrál obránci Žižkovi, jenž bez problémů trefil opuštěnou branku. O dvě minuty později při přesilovce přidal Čermák třetí branku.

Hned v úvodu prostřední části produktivní Němec našel s neomylnou přesností Jakuba Svobodu a pátý gól přidal dokonce v oslabení Holec. Nepříliš jistého Málka následně vystřídal Šindelář.

Kometa se dostala po získání náskoku do herní pohody, situaci si ovšem komplikovala zbytečnými vyloučeními. Vítkovice v přesilovce ještě snížily, když Ujčík dorazil střelu obránce Kudělky za Trvajova záda. Případné drama ale Brňané odmítli, ve 39. minutě stačil brankář Šindelář vyrazit puk jen před dojíždějícího Němce, který po chladnokrevné kličce vstřelil svoji první extraligovou branku.

V úvodu závěrečné třetiny se ještě pokusili hokejisté Vítkovic zvýšenou aktivitou o vykřesání naděje na zvrat. Jejich snaha ale narážela na pozorného brankáře Trvaje. V pohodě hrající Brňané naopak přidali sedmý gól, když Čermák protlačil kotouč pod brankářem Šindelářem do sítě. V závěru si ještě Brňané vítězství vylepšili osmým gólem, když při dvouminutové přesilovce pět na tři skóroval Němec.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 8:2 (3:1, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Holec (Erat, Malec), 17. Žižka (Němec, Čermák), 19. Čermák (Kováčik), 21. Jakub Svoboda (Němec, Čermák), 24. Holec (Koreis), 39. Němec (Čermák, Jakub Svoboda), 47. Čermák (Němec, Kováčik), 58. Němec (Čermák, Žižka) - 1. R. Hruška (Pohl, Ovčačík), 32. Ujčík (Kudělka). Rozhodčí: Polák, Blecha - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7, navíc Malík (Vítkovice) 10 min.. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 6811.
Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Malec, M. Hruška, Vašíček, Bičánek - Němec, Čermák, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda (41. Haluza), Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Vítkovice: Málek (24. Šindelář) - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Voráček, Punčochář, Ondrušek - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - T. Káňa, Húževka, Štefanka - Šedivý, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice