Hlavní obsah

Vítkovice - Č.Budějovice 3:1Budějovičtí přijeli do Ostravy pozdě a s Vítkovicemi prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Burger 1 : 0
14. Húževka 2 : 0
32. Káňa 3 : 0
52. Šimánek 3 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili ve 49. kole extraligy České Budějovice 3:1. Hosté přijeli do Ostravy kvůli ucpaným silnicím téměř s hodinovým zpožděním a nepodali oslnivý výkon. Domácí zápas rozhodli po gólech Burgra a Húževky už v první části a prodloužili českobudějovickou sérii bez tříbodového zisku na šest zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana

Jan Káňa z Vítkovic (zleva) se snaží přelstít budějovickou dvojici David Kuchejda a Roman Němeček.

Článek

Zdržení na cestě se na českobudějovickém celku nejvíce projevilo možná v úvodu, do kterého vlétli s větší energií domácí. Už ve druhé minutě likvidoval Kovář velkou šanci Húževkovi, který zblízka nezakončil důrazněji a trestuhodně trefil jen beton.

Vítkovice se ale dlouho netrápily. Vedoucího gólu dosáhly z první přesilovky: Burger v souboji o puk přetlačil Kotalíkovu čepel a v desáté minutě ukázkovým švihem vymetl horní růžek.

Domácí brzy přidali druhý gól navrch. Húževka si vzal repete a z podobné pozice jako v úvodu už podruhé puk pod Kovářem se štěstím procedil do brány.

Jihočeši si s vítkovickou obranou dlouho nevěděli rady a Šindelář, který zastoupil zraněnou ostravskou oporu Málka, řešil vesměs banální situace. Až ve druhé části hosté přidali. V polovině zápasu se jim po domácí chybě při střídání naskytla možnost přečíslení, ale Šimánek příležitost pohřbil nepřesnou koncovkou.

Asi nejlepší herní pasáž Mountfieldu domácí ukončili třetí brankou. Káňa po Ujčíkově tandemu zavěsil potřetí a vzal hostům choutky na bodový zisk. Ujčík si 900. extraligový zápas mohl osladit i gólem, sólo na Kováře však neproměnil.

Jiskřičku naděje zažehl v závěru ještě Šimánek, který v pádu doklepl vyraženou střelu Ptáčka. Ještě větší drama pak při možnosti Kašpaříka odmítl Šindelář. Pak už Vítkovice hostům nic nedovolily a po čtyřech utkáních si připsaly výhru v normálním čase.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice