Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 4:2Liberec zdolal Mladou Boleslav a útočí na první čtyřku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bulíř 1 : 0
11. Kica 2 : 0
14. Tomas 2 : 1
27. Vantuch 3 : 1
44. Tomas 3 : 2
55. Klimenta 4 : 2

LIBEREC

Hokejisté Liberce zvítězili v 48. kole extraligy nad poslední Mladou Boleslaví 4:2 a přiblížili se třetím Pardubicím i čtvrtým Českým Budějovicím na rozdíl dvou bodů. Středočeši, kteří prohráli teprve podruhé z posledních osmi zápasů, ztrácejí na chvostu tabulky bod na třináctou Slavii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z prvního gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Liberec vstoupil do utkání aktivně a už v páté minutě trefil Kudrna z vrcholu kruhů horní tyč. O chvilku později měl stejný hráč opět příležitost, ale Hübl betonem vyrazil puk do rohu.

Bílí Tygři se dočkali v 11. minutě a to hned dvakrát. Nejdříve tečoval pod horní tyč Bulíř Čakajíkovo nahození a o 37 vteřin později neudržel Hübl puk před Kicou, který ho pohotově doklepl do branky. Hosté dokázali odpovědět v čase 13:39, kdy domácí obrana zaspala a Tomas v úniku propálil Pince.

Začátek druhé třetiny se hrál opatrně a brankáři zasahovat nemuseli. Skoré se tak měnilo až ve 27. minutě. Čutta chyboval ve středním pásmu a jeho zaváhání využil přesnou střelou pod víko Vantuch. Středočeši mohli snížit v polovině duelu, ale Tomas v situaci dvou na jednoho minul. V závěru třetiny fauloval Rýgl Bulíře a rozhodčí nařídil trestné střílení. Faulovaný hráč ale ztroskotal na hostujícím gólmanovi.

Do poslední dvacetiminutovky vyšel nástup Mladé Boleslavi na jedničku. Už v po čtyřech minutách dokázal skórovat z levého kruhu opět Tomas, který se trefil podruhé v utkání. Bruslaři převzali iniciativu a Liberečtí se především bránili.

Tomas měl na holi vyrovnání, ale jeho švih skončil na horní tyčce. Jako blesk z čistého nebe pak udeřili domácí. Po zmatku v obraně Středočechů nahrál Kudrna Klimentovi a ten zasunul puk do prázdné branky.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:2 (2:1, 1:0,1:1)
Branky: 11. Bulíř, 11. Kica, 27. Vantuch, 55. Klimenta - 14. Tomas, 44. Tomas Rozhodčí: Hribik, Minář - Bláha, Kostka.
Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Výtisk, Čakajík, Holub, Štich, Roth - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bulíř, T. Urban, Vantuch - Kica, Vak, Špaček - Bárta, Bortňák, Víšek. Trenéři: Kalous a Pešán.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Čutta, Žabka, Chaloupka, Hay, Mozík, Rýgl - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Lenc, Stieler, Demel - Hrdel, Vrbata, Goertzen. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský

Reklama

Související témata: