Hlavní obsah

Chceme vyhrávat venku, určitě to jde, burcuje litvínovský kapitán Ručinský

LITVÍNOV

Pro hokejisty Litvínova byl zápas s Plzní, ve kterém po bojovném výkonu vyhráli 4:1, posledním vystoupením na domácím ledě v základní části extraligy. Příště se vlastním divákům představí buď v předkole play-off, v což všichni doufají, nebo v riskantní skupině o 11. -14. místo.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Martin Ručinský

Článek

Litvínovští totiž hrají nyní třikrát venku - v neděli v Liberci, ve středu na Spartě a příští neděli v Pardubicích. „Nevidím důvod, proč bychom nemohli vyhrát několikrát v řadě i na soupeřově ledě. Když budeme bojovat zodpovědně v obraně, týmově a pospolu a budeme makat a vyvarujeme se chyb, které nás srážejí, dá se uspět s každým. Utkání s nebývale silnou Plzní nám ukázalo návod, že to jde,“ neztrácí víru kapitán mužstva Martin Ručinský.

Dobrou formu v posledních kolech prokazuje slovenský útočník Juraj Majdan, který dal proti Plzni vítězný gól. „Ze střídačky jsem zrovna naskočil na led a zakřičel jsem si na Martina Frolíka, ať mi nahraje. A myslím, že jsem to trefil pěkně,“ líčil mladý forvard. A potvrdil odhodlání svého kapitána směrem k závěru základní části. „Pořád věřím, že o to předkolo zabojujeme,“ nechal se slyšet.

Po třízápasovém disciplinárním trestu ze zápasu s Mladou Boleslaví už bude v neděli připraven vrátit se do litvínovské sestavy útočník Vojtěch Kubinčák. Jak prožíval nucenou absenci? „Díval jsem se ze střídačky i z tribuny. Různě jsem pendloval, ale byl jsem klukům nablízku,“ usmál se Kubinčák. Dobře ví, že nyní jde Litvínovu skoro o všechno. „Jenže to se o nás říká už dva měsíce, takže jsme pořád pod tlakem. Chtělo by to, aby se soupeři v tabulce před námi báli, že je můžeme dotáhnout. Na Třinec ztrácíme pět bodů,“ prohodil útočník.

Ve hře je z pohledu Litvínova jen devět bodů. „Pro nás matematika hovoří dost negativně, ztráta je docela velká. Ale šance pořád žije. Teď je naším úkolem uspět v Liberci, který má skvělého Petra Nedvěda. Uvidíme, co mu naši obránci dovolí. A moc bych si přál, aby se střelecky chytili mladí kluci ze čtvrté lajny Šrámek, Smolka, Jurčík. Jsou to litvínovští odchovanci a je jen dobře, že jsou v této době už součástí týmu,“ dodal Kubinčák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice