Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 5:4Mladá Boleslav porazila Plzeň, předkolo jí přesto uniklo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Mikulík 1 : 0
17. Pletka 1 : 1
21. Balaštík 2 : 1
32. Johnson 2 : 2
36. Havlíček 2 : 3
39. Pletka 2 : 4
42. Podkonický 3 : 4
60. Bahenský 4 : 4
62. Balaštík 5 : 4

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi vydřeli v dohrávce 43. kola extraligy proti Plzni výhru 5:4 v prodloužení. Po dvoubodovém zisku a vítězství Třince v Pardubicích 4:1 mají ovšem na desátou příčku zajišťující účast v předkole již osmibodovou ztrátu, kterou nemohou ve dvou zbývajících kolech dohnat a do vyřazovací části se tak ani tentokrát nepodívají. Plzeň, která vedla po druhé třetině 4:2, přišla naproti tomu o možnost předehnat ve zbytku základní části vedoucí Spartu.

Článek

Dohrávku začaly oba týmy od úvodního buly svižně. Do první gólové šance se dostal domácí Mikulík - jeho střela z pravého kruhu po samostatném úniku při soupeřově přesilové hře ale skončila na boční síťce plzeňské branky, v které tentokrát stál gólman Mazanec. Mikulík ale po pár minutách složil reparát a skóre nakonec otevřel, když z bezprostřední blízkosti zasunul kotouč kolem levého Mazancova betonu.

Této brance ovšem předcházela minutu a půl dlouhá dvojnásobná přesilovka domácích, kterou využít nedokázali. Západočeši stačili do konce první třetiny vyrovnat Pletkou, který byl na konci biliárové kombinace při přesilové hře svého mužstva a po vyšachování domácí obrany - včetně brankáře Hübla - zakončoval do prázdné branky.

Středočeši se ale hned na začátku druhého dějství dokázali opět dostat do vedení, když také využilo přesilovku za vyloučení Mrni z konce úvodní části. Z druhé třetiny uplynulo teprve 46 vteřin a před hostující brankou se nejlépe orientoval Balaštík, kterému ale gól musel posvětit videorozhodčí, neboť domácí útočník kotouč trefil vysoko nad ledem. Domácí jako kdyby tato branka uspokojila, nechali hostům z Plzně hodně prostoru a ti touto nabídkou nepohrdli.

Do konce druhé třetiny naopak stačili vývoj utkání dokonale otočit a vstřelit v krátkém sledu tři branky. Skóre nejprve vyrovnával útočník Johnson, který zakončil bekhendem své sólo od červené čáry. Do vedení hosty dostal útočník Havlíček po rychlé kombinaci před gólmanem Hüblem a čtvrtou branku hostů přidal svou druhou trefou Pletka, jenž využil druhou přesilovou hru svého mužstva.

Mladoboleslavští se ale nevzdali a hned na začátku závěrečné třetiny snížili Podkonickým, který zavěsil puk do pravého horního rohu hostující branky. V dalším průběhu mohli diváci sledovat především snažení domácího mužstva alespoň o vyrovnání nepříznivého stavu. A toto snažení nakonec přineslo úspěch. Když se do závěru třetiny neujala žádná ze šancí, sáhli domácí trenéři k poslední naději v podobě odvolání gólmana a to se jim vyplatilo, když 50 vteřin před závěrečnou sirénou tečoval Výborného ránu Bahenský a kotouč skončil za Mazancovými zády.

A do třetice dobrý vstup se podařil domácímu mužstvu i v prodloužení, když po 70 vteřinách Balaštík potrestal Kovářovo vyloučení z poslední vteřiny základní hrací doby a svým druhým zásahem v utkání rozhodl.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 5:4 v prodl. (1:1, 1:3, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Mikulík (Chaloupka, Žabka), 21. Balaštík (Tomas, Čutta), 42. Podkonický (Mikulík, Hay), 60. Bahenský (D. Výborný), 62. Balaštík (Vrbata, Mozík) - 17. Pletka (Duda, Jan Kovář), 32. Johnson (Duda), 36. Havlíček (Vykoukal, Michal Dvořák), 39. Pletka (Vykoukal, Duda). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Pouzar, Jindra. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. Diváci: 3100.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Chaloupka, Hay, Baldwin, Mozík, Rýgl, Beňovič, Čutta - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Jiránek - Bahenský, Vrbata, Goertzen - Loskot, Stieler, Hrdel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Plzeň: Mazanec - Vykoukal, Jiří Hanzlík, Kaberle, St. Pierre, Marušák, Frolo, J. Jeřábek - Stránský, Martin Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, Havlíček, Johnson - Mrňa, Pitule, M. Heřman - od 33. navíc Petruška. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice