Hlavní obsah

Pardubický Benák dostal trest na pět utkání a Stránský z Plzně na tři

PRAHA

Pardubický hokejový obránce Václav Benák byl potrestán disciplinární komisí Asociace profesionálních klubů ledního hokeje zákazem startu v pěti utkáních a plzeňský útočník Jan Stránský dostal třízápasový distanc. Oba mají zastavenou činnost za zákroky v pátečním vzájemném duelu 51. kola na ledě Západočechů, který Indiáni vyhráli 4:1. Informoval o tom v tiskové zprávě asistent ředitele APK LH Antonín Vansa.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Pardubický Václav Benák dostal trest poněkud paradoxně za zákroky v utkání s Plzní, jejíž dres v minulosti oblékal.

Článek

Třiatřicetiletý Benák ve 34. minutě sekl plzeňského útočníka Ondřeje Kratěnu a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Disciplinární komise mu dala trest na pět utkání za napadení holí. Nastoupit tak nemůže v nedělním závěrečném kole základní části proti Litvínovu i ve čtyřech duelech čtvrtfinálové série.

Jednadvacetiletý Stránský v 56. minutě fauloval u mantinelu zásahem do oblasti hlavy a krku pardubického zadáka Caseyho Borera. Od sudích Reného Hradila a Františka Kalivody dostal rovněž trest na pět minut a do konce utkání. Stránský nemůže hrát v neděli v Liberci a ve dvou duelech čtvrtfinále. Oba kluby mohou proti rozhodnutí podat do tří dnů odpor.

Benák je už šestým hráčem v sezoně, u něhož vynesla disciplinární komise trest na pět utkání.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články