Hlavní obsah

Sparta - Slavia 2:3Vládce základní části se loučil. Sparta v derby prohrála se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Sersen 1 : 0
31. Tenkrát 2 : 0
40. Vondrka 2 : 1
60. Hertl 2 : 2
65. Dušek 2 : 3

PRAHA

Nejlepší se doma loučil a přišlo jedenáct tisíc fanoušků. A to v zápase, který vždy budí pozornost. Hokejisté Sparty v posledním utkání základní části Tipsport extraligy hostili v derby Slavii, kterou čeká boj o udržení v nejvyšší soutěži. Po samostatných nájedech slavil tábor hostí. Slávisté vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Po utkání ještě sparťané převzali Prezidentský pohár, který náleží nejlepšímu mužstvu po dvaapadesáti kolech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Svazový šéf Tomáš Král předává kapitánovi Sparty Michalu Brošovi Prezidentský pohár.

Článek

Ještě před zápasem na Spartě zavládla chvíle slávy. Bývalý hráč tohoto klubu a československý reprezentant Pavel Richter se postavil na led a jeho dres s číslem osm vystoupal pod strop arény v Holešovicích.

„Díky Spartě, která mě hráčsky vychovávala, mohl jsem hrát za reprezentaci,“ děkoval Richter v připravené reportáži, která běžela na světelné kostce. Doživotní VIP permanentku, převzal od šéfa klubu Petra Břízy a fanoušci vestoje tleskali za jedenáct let ve Spartě.

Richter odcházel, na led nastoupili slávisté, ozval se pískot a derby mohlo začít. Po 28 sekundách hráli hosté přesilovku, ale sparťany ničím nepřekvapili. Stejným způsobem se dařilo za pár minut i domácím.

Sparta využila přesilovku a vedla 1:0

Sparta využila až dvojnásobnou početní výhodu, když se v 7. minutě trefil Sersen. Od modré čáry vše propálil a vítěz základní části se ujal vedení 1:0. V zahajovací dvacetiminutovce mohlo padnout více gólů, ale oba gólmani předvedli pár povedených zákroků. Spartu držel Pöpperle, Slavii Kopřiva.

Ve druhé reklamní přestávce dali o sobě vědět domácí fanoušci. Předvedli více než čtyřicetimetrovou plachtu, na kterém čněl nápis - Vládci. „Vládci Prahy,“ skandovali sparťané. V minulé sezóně Sparta bojovala ve skupině play-out, o rok později není nikdo po základní části lepší.

Vondrka srovnal v poslední minutě druhé třetiny

Slavia v pátek smetla Vítkovice 8:1 a zažila nejpovedenější utkání sezóny. Sparťané před svými fanoušky minule udolali Litvínov až gólem v poslední minutě 3:2. Derby pro obě mužstva znamenalo loučení s první částí sezóny.

Ve druhé třetině padly dva góly. Nejdříve se domácí ubránili početní výhodě, poté se předvedl Tenkrát, který se neukvapil při střele, položil si gólmana a Sparta vedla 2:0. Ale konec třetiny byl v režii Slavie. Vondrka prokázal, že je zkušený hráč, také se neunáhlil a 41 sekund před sirénou snížil na 1:2.

Ve třetí třetině vše směřovalo ke třem bodům pro Spartu, ale 21 sekund před koncem šedesáté minuty rozhodl jinak Hertl a Slavia srovnala na 2:2. Na řadu přišlo prodloužení, ale ani to neurčilo vítěze. Až samostatné nájezdy ukázaly na tým, který bral dva body. A byla to Slavie, rozhodl Antonín Dušek.

Sparta - Slavia 2:3 SN (1:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Sersen (Ton, Broš), 30. Tenkrát (Ton) - 40. Vondrka (Sklenář, Hertl), 60. Hertl (Kadlec), Dušek. Rozhodčí: Minář, Šindler - Charvát, Bejček. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 10 907.
Pöpperle - Krstev, Sersen, Milam, Jan Hanzlík, Philipp, Kučný, Kasík, D. Kočí - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Žálčík, Rubeš, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, Dresler, J. Krejčík - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička, Weissmann, Čelanský a Beránek.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice