Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 5:3Ocelářské derby rozhodl Ujčík a poslal Vítkovice do čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Burger 1 : 0
6. Húževka 2 : 0
6. Orsava 2 : 1
25. Strapáč 3 : 1
37. Květoň 3 : 2
39. Peterek 3 : 3
49. Ujčík 4 : 3
60. Burger 5 : 3

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili v závěrečném kole základní části extraligy Třinec 5:3 a z šestého místa tabulky si zajistili přímý postup do čtvrtfinále. Ocelářské derby rozhodl dvěma góly domácí kapitán Jiří Burger, Vítkovičtí zdolali Třinec i počtvrté v sezóně a ve čtvrtfinále si zahrají s Pardubicemi. Obhájce titulu se v předkole play off utká se Zlínem.

Článek

Ostrava zažila ostrou generálku na play off. V kulisách bezmála vyprodané haly se do sebe oba soupeři zaklesli v ostrém tempu a Burger už po 23 sekundách z první vítkovické akce znehybnil Hamerlíka příklepem pod břevno.

Domácí měli úvod ve své moci, nátlakovou hrou přišpendlili Oceláře do útočného pásma. Po Húževkově dorážce vedli v šesté minutě už 2:0 a hostující kouč Jan Tlačil si neváhal vzít oddechový čas.

Důrazný proslov u střídačky Třinci prospěl, už po 34 sekundách tečoval Kloučkovo nahození mezi Málkovy betony Orsava.

Slibnou šanci pak překombinoval ještě vítkovický Burger, to už však Třinec srovnával krok. Hosté prohospodařili půlminutovou přesilovku pět na tři, už ve druhé části v další početní výhodě nevyzrál na Málka Hrňa. Po návratu z trestné lavice navíc Ocelářům ujel Strapáč a Richtrův faul potrestal z nařízené penalty třetím gólem.

I potom však Třinečtí tahali za delší konec. Málek dlouho odolával, chytil takřka jistý gól Polanskému, jenže závěr druhé části vyšel mistrům na jedničku. Květoň v přesile snížil a Peterek o dvě minuty později i vyrovnal.

Rychlé vyrovnání Vítkovicemi neotřáslo, v třetí třetině se vrátily do tlaku. Štefanka prováhal možnost dát rozhodující gól, jeho ránu vyrazil Hamerlík. Po třinecké hrubce za vlastní brankou však Burger našel Ujčíka, který si ve 49. minutě pohrál s gólmanem a bekhendem zavěsil.

Oceláři v závěru mocně usilovali o vyrovnání. Na Málkovi ztroskotal Peterek, ale domácí ubránili i víc než minutu hry ve čtyřech proti šesti. Postup do čtvrtfinále zpečetil přes celé hřiště trefou do prázdné branky Burger.

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Burger (J. Káňa), 6. Húževka (Hlinka, Sloboda), 25. Strapáč z trestného střílení, 49. Ujčík (Burger), 60. Burger - 6. Orsava (Klouček, Lojek), 37. D. Květoň (Peterek, Klouček), 39. Peterek (Adamský). Rozhodčí: Homola, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 7:4, navíc Ovčačík (Vítkovice) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8540.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Kudělka, Ovčačík, Sedlák, Sloboda, Voráček - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Klimek - Kucsera, Húževka, Hlinka - Šedivý, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Seman - Kůrka, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, Rufer, Hampl - Hrňa, Polanský, M. Hořava. Trenéři: Tlačil a Janků.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice