Hlavní obsah

Sparta poslala Výtiska do Varů, přišel Svoboda

PRAHA/KARLOVY VARY

K ráznému kroku přinutil vedení hokejové Sparty smutný pohled na prořídlé útočné řady. Holešovický tým na měsíc pustil do Karlových Varů obránce Jana Výtiska, za něhož se do české metropole vydá forvard Ladislav Svoboda. Při nejbližší reprezentační přestávce, tedy 12. prosince, se oba zase vrátí zpět.

Článek

Výtiska si do Sparty přivedl z Vítkovic kouč Alois Hadamczik, zoufalá situace, v níž se tým vinou zranění a nemocí ocitl, jej ale přinutila beka obětovat. Svoboda již v dresu Sparty působil, v roce 1993 se dokonce podílel na zisku mistrovského titulu. Třiatřicetiletý forvard však odehrál velkou část kariéry v barvách Kladna, odkud zamířil na západ Čech v roce 2002. Svoboda i Výtisk se v nových dresech představí již v úterním 24. kole.

"Máme málo útočníků, proto jsme tým chtěli o jednoho doplnit," svěřil se na oficiální stránce Sparty ředitel klubu Luboš Koželuh. "Chtěli jsme, aby hráči u nás i trénovali a ne jen dojížděli," dodal. S týmem tak budou nadále trénovat i další zapůjčení hráči Zdeněk Sedlák z Plzně, Jiří Jantovský z Jihlavy a berounský Václav Eiselt.

Buzek? Jasno má být v úterý

V úterý by Sparta měla definitivně vyřešit i situaci ohledně další budoucnosti obránce Petra Buzka, jehož práva vlastní Calgary Flames z NHL. Jeho posledním startem mělo být derby se Slavií, Sparta se však dohodla se zámořským týmem na krátkém pokračování Buzkova působení v klubu.

Vinou zranění chybí Spartě v útoku hned devět hráčů. Ofenzivní síla strádá absencí Ujčíka, Havelky, Tona, Tomajka, Paroulka, Bartečka, Davida Vrbaty, Šimíčka a Kratěny. V obraně takové problémy nemá, schází jen Libor Procházka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice