Hlavní obsah

Vsetín má na rok vystaráno

PRAHA

Dvě sezóny se hokejový Vsetín potýkal s finančními problémy, až včera podepsaný kontrakt s Českou spořitelnou by měl jeho situaci stabilizovat. O roční, zhruba padesátimiliónový rozpočet, je tím postaráno. Nový generální partner zatím nefiguruje v názvu klubu a na zelenožlutých dresech bude pouze jeho logo.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Na dresech vsetínských hokejistů bude už brzy logo České pojišťovny

Článek

"O případných změnách ale budeme nadále jednat," upozornil zástupce peněžního ústavu Václav Kubata. Pro Vsetín se Česká spořitelna rozhodla kvůli fanatismu fanoušků i zapálení místních funkcionářů. "Nechtěli jsme vstupovat ke gigantům," upozornil Kubata.: "Důležitá pro nás byla celá struktura klubu, který se stará o 350 hráčů ve všech věkových kategoriích."

Posily? Možná po vánoční pauze

Přesto by finanční injekce mohla extraligovému celku přivést některé posily. "Nějaké tipy máme, ale nejdříve se u nás objeví až v předvánoční pauze," řekl sportovní ředitel Oldřich Štefl.

Prodej majoritního balíku 81 procent akcií klubu, které zatím vlastní město, je však podle starosty Vsetína Jiřího Čunka stále na pořadu dne. "Takto vstupovat do klubu není naším stylem," upozornil Kubata. Zbylých devatenáct procent je v rukou drobných akcionářů, mezi nimiž je i brankář Čechmánek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice