Hlavní obsah

Budějovice si stěžují na sudího

PRAHA

Důležitý souboj s Plzní měly poslední České Budějovice skvěle rozehraný. Ještě deset minut před koncem vedly o dva góly, ale v závěru inkasovaly dvakrát v oslabení a o výhru přišly. Jihočeši mohli stáhnout ztrátu na třináctou příčku, ale nakonec zůstal rozdíl stále desetibodový. Klub si ale chce stěžovat na výkon rozhodčího.

Foto: ČTK/Petr Eret

Hokejistům Budějovic (v červeném) se nelíbil výkon rozhodčího v jejich utkání proti Plzni

Článek

"Byli jsme lepší a nakonec nám to pokazil náhodně inkasovaný gól," zlobil se trenér Radek Ťoupal, kterého rozlítil výkon sudího Vengláře. "Klub si bude oficiální cestou stěžovat na jeho způsob rozhodování. Herecké výstupy hráčů Plzně a jejich nahrané pády pískal jako naše fauly," dopálil se trenér, který svým svěřencům nemohl mnoho vyčítat.

"Absolutně za klukama stojím. Za dobu, co jsem u týmu, jsme doma neprohráli jediný zápas. I v úterý hráči odvedli výborný výkon. Jen měli ve druhé třetině přidat další branky, to už by se soupeř nezvedl. Ukázalo se, jak velkou oporou je pro Plzeň Málek," litoval kouč obrovských příležitostí Kristka a Sailera.

Extraligové týmy mohou do konce ledna ještě doplnit soupisky o případné posily před vyvrcholením základní části. Není ale už posledních deset kol pro Budějovice jen přípravou na barážové boje? Náskok mužstev před nimi se zdá ohromný. "Nechceme to takhle brzy vzdát. Hráči bojují o peníze i o svou pověst," tvrdil Ťoupal. "Navíc se nám ještě může podařit nějaká bodová šňůra. Naděje snad ještě neumřela."

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice