Hlavní obsah

Hokejoví fanoušci Kladna a Plzně se porvali

PLZEŇ

Střet fanoušků plzeňských a kladenských hokejistů po rozhodujícím utkání o postup do play off v plzeňských ulicích se obešel bez vážnějších zranění. Čtyři lidé byli ošetřeni v nemocnici. ČTK to řekl policejní mluvčí Petr Kovář.

Článek

Posílené policejní hlídky dohlížely po zápasu na přesun fanoušků Kladna ke třem autobusům.

"Vzhledem k tomu, že se Kladenští chovali agresivně a slovně provokovali plzeňské fanoušky, byly oba tábory odděleny kordonem," uvedl mluvčí. Poté, co autobusy vyjely od stadionu, příznivci domácího týmu na ně házeli různé předměty a pokřikovali.

Kvůli hustému provozu musel poslední autobus zastavit, ihned na něj zaútočila skupinka asi třiceti osob. "Kopali do kol a boků a hrozilo poškození vozu. Protože výzva policie nebyla akceptována, musela zasáhnout a nejradikálnější útočníky usměrnit," dodal Kovář.

Házení předmětů a slovní provokace pokračovaly při jízdě po Doudlevecké ulici. U další křižovatky náhle jeden z autobusů zastavil, vyskočila z něj skupinka fanoušků a oba tábory se střetly. "Skupiny se podařilo od sebe velmi rychle oddělit," uvedl Kovář.

Během potyčky ale vstříkl neznámý Plzeňan do vozu slzný plyn. Jedna cestující omdlela, zdravotníci ošetřili ještě několik dalších osob kvůli zasažení očí a dýchacím potížím.

Během zákroku proti rozvášněným fandům bylo napadeno také několik policistů, z nichž dva utrpěli lehká zranění.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články