Hlavní obsah

Vítkovičtí cítili po gólu křivdu

PRAHA

Vítkovičtí hokejisté těžce nesli gól inkasovaný v prodloužení na ledě Sparty, kterým ztratili skvěle rozehraný zápas. Kouč Svozil zuřil, cestou do kabiny létaly nadávky ze všech stran a hráči vzteky štípali hokejky.

Foto: Internet

"Já věřím technice a rozhodčím, takže není důvod mluvit o diskutabilním gólu," vzkázal Vítkovicím kouč Sparty Alois Hadamczik.

Článek

I po vyprchání bezprostředních emocí hosté mluvili o nespravedlnosti a cítili křivdu. "Když tu máme k dispozici tak slavnou techniku, tak si měli sudí, navíc když jsou dva hlavní, celou akci podrobně prohlédnout," čertil se Ladislav Svozil.

Také podle beka ostravského týmu Daniela Semana si útočník Sparty Petr Ton pomohl nedovoleně, když z brankoviště odtlačil vítkovického gólmana "Otáčel jsem se a jejich hráč mě i Pince jasně dostal mimo branku, pak už měl Šrek jednoduchou úlohu," řekl a ušklíbl se nad konečným verdiktem: "Můžeme sice podat protest, ale to je tak všechno." Také na Marku Pincovi byla patrná hořkost: "Ton mě odhodil dva metry z brány, to se pak špatně chytá," řekl.

Sparťané se usmívali

Regulérnost rozhodující branky si šel sudí ověřit k videu, její autor Pavel Šrek vše ani pořádně neviděl. "Zahlédl jsem nějakou tlačenici před brankou, tak jsem tím směrem pálil puk," líčil obránce domácích. "Myslel jsem, že to někdo bude tečovat nebo to tam třeba spadne. Když rozhodčí gól uznali, tak asi platit měl," usmíval se po hektickém závěru.

Také na tváři Tona se po vyjádření vítkovických hráčů objevil jen pobavený úsměv. "Naremploval mě tam obránce a v podstatě jsme se srazili všichni tři." Stejná názor zastával trenér vítězů Alois Hadamczik: "Obránce Vítkovice viditelně natlačil našeho hráče na vlastního brankáře, já věřím technice a rozhodčím, takže není důvod mluvit o diskutabilním gólu."

Reklama

Související témata: