Hlavní obsah

Kapitán vedl Slavii k vítězství

ZNOJMO

Správným kapitánem se ukázal ve druhém čtvrtfinále na znojemském ledě útočník Slavie Josef Beránek. V době, kdy by si na začátku poslední třetiny málokdo odvážil vsadit na vítěze, zavelel k ataku. Jeho gól, jímž zajistil Pražanům vedení 2:1, se ukázal být nakonec rozhodující.

Foto: Foto PRÁVO/Václav Jirsa

Josef Beránek byl hlavní postavou druhého čtvrtfinále

Článek

"Zasloužil se ale o něj hlavně David Hruška. Skvělým forčekinkem vybojoval na domácích obráncích puk. Ke mně se jen odrazil, a tak jsem do něj plácl," popisoval nevzrušeně rozhodující okamžik střetnutí.

Pokusil se porovnat oba úvodní duely série. "První bývá vždycky spíš oťukávací. Kvality soupeřů se začínají projevovat až v dalších zápasech," naznačil Beránek, jak moc si věří před odvetami v hlavním městě.

Společně se svým spoluhráčem Radkem Dlouhým si pochvalovali, že na Znojmo platila zvýšená tvrdost. "Náš útok dostal za úkol znepříjemňovat život elitní formaci Znojma. Proto jsme tentokrát striktně střídali pouze tři pětky," prozradil záměr slávistického trenérského triumvirátu. "Snad se nám to až na jednu výjimku dařilo," pochvaloval si se šťastným úsměvem ve tváři autor důležitého vedoucího gólu.

První řada Znojma, která zařídila výhru jihomoravského týmu v premiérovém duelu, se tentokrát zdaleka tolik neprosadila. Jedinou výjimkou bylo Ratajovo vyrovnání na 1:1 takřka přesně uprostřed střetnutí. "Slávisté se nás snažili hlídat hodně pečlivě. Některé jejich zákroky byly však podle mého názoru za hranicí pravidel. Rozhodčí by měli být přísnější," říkal Igor Rataj už s výhledem na pražské odvety.

Jejich atmosféru může poznamenat obrovská nervozita, která zavládla v závěru utkání. "Našeho vedoucího mužstva trefila do hlavy z hlediště nějaká láhev. Snad by pomohlo, kdyby ve Znojmě zvýšili kolem střídaček plexisklo," nedělal asistent trenéra Slavie Ondřej Weissmann z incidentu pod dojmem vítězství velkou vědu.

Reklama

Související témata: