Hlavní obsah

Slávista Antoš uvidí, jestli vůbec uvidí

PRAHA

Třetí série hokejového play-off došla do rozhodující sedmé bitvy. Znojmo evidentně vzdalo šesté utkání za stavu 0:3 a začalo se koncentrovat na nedělní boj o všechno. "Doma jim ukážeme," řekl Karel Plášek před cestou domů.

Článek

Slavia soupeře přehrála po všech stránkách a oživuje vzpomínky na tři roky starý příběh, kdy téhož soka přehrála v sedmém utkání na jihu Moravy 3:1 hlavně díky dvěma trefám nynějšího sparťana Ujčíka. "No, ale já už si na to ani moc nepamatuji. A navíc se podívejte, jak bylo každé utkání v letošní sérii jiné," utrousil kouč Vladimír Růžička.

V pátek si mnul ruce. Hráči báječně plnili jeho pokyny a hosté chvílemi nevěděli, co se s nimi děje. "Byli jsme od začátku dostatečně důrazní a to na ně platí. Přesně tak musíme hrát příště," řekl střelec první branky, obránce Jan Novák.

Antoš je konečně sešívaný

Cítí slávisté naději v tom, že Znojmo bude před domácím publikem nervóznější? "Nevím," krčil rameny Novák. "V sedmém utkání je to úplně jedno," mávl rukou Ružička. To Moravané mají více jasno. "Doma je zařízneme!," prorokuje Plášek.

Zle dopadl zápas pro jediného slávistu. Milan Antoš padl po zákroku Václava Benáka na konstrukci branky a po utkání se smál, že se konečně cítí jako sešívaný hráč. "Dali mi tam osm stehů, nasadil jsem si plexisklo a mohl jsem hrát dál. Ale ve třetí třetině jsem už přestával vidět. Domů mě autem bude muset vést manželka," vykládal už pobaveně a na oku si držel ručník plný ledu.

Pražané se podle Antoše prý nepřipouštěli psychický tlak z možného vyřazení. "A hráli jsme proto dobře. Oni to navíc už ve druhé třetině vzdali." Bude hrát i příště netradičně s očním plexisklem? "Uvidím, jestli vůbec uvidím," bavil přítomné.

Naštvaný Duba

Ve Znojmě si ve středu vybral slabší chvilky slávistický gólman Petr Franěk, tentokrát ale Pražané zkazili náladu Tomáši Dubovi, jenž po čtvrtém gólu opustil branku a po zápase se nasupeně hnal do znojemského autobusu.

"Štvalo mě, že jsme nebyli tak důslední. Tu porážku ale hodíme za hlavu a před vlastními fanoušky slávistům ještě ukážeme," sliboval Duba.

"Tentokrát si ale počkáme, až se ve Znojmě úplně rozsvítí osvětlení, abychom zase nehráli v šeru. Je jenom dobře, že nedělní zápas vysílá televize, už si to nedovolí," říkal Franěk.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice