Hlavní obsah

Čarující Málek Plzeň nespasil

ZLÍN

Dvojnásobnému počtu střel než domácí brankář Igor Murín musel čelit Roman Málek v plzeňské brance, ale ani 44 zásahy svůj tým k úspěchu nepřivedl. Možná to bylo jeho loučení s extraligou, nabídky z Ruska jsou tak lákavé, že zřejmě gólmana přimějí k přestupu.

Článek

Poprvé Málek kapituloval v první třetině proti nejlepšímu střelci play-off Balaštíkovi, když domácí kanonýr byl v ideální střelecké pozici a pohotově zužitkoval přihrávku Veselého.

Elitní zlínská řada přidělávala plzeňskému fantómu nejvíce práce , on sice od ní inkasoval tři branky, ale pochytal i její vyložené šance. Už v závěru prvního dějství zastavil sólo Lešky za pomocí masky. Ve druhé části Veselého střelu vyrazil a Balaštík z dorážky minul prázdnou branku.

Nejlepší zákrok večera pak Málek předvedl při dvojitém oslabení, kdy betonem vykopl puk z brankové čáry. "Bylo to málo platné, když jsme nevyhráli. Nechtěli jsme ale Zlínu dát nic zadarmo a na vítězství se musel neskutečně nadřít," říkal brankář Plzně, který v nervózních zápletkách zápasu ujížděl do kouta kluziště hledat uklidnění. "Snažil jsem se maximálně soustředit."

.:SOUBOJ HVĚZD
Igor MurínHRÁČRoman Málek
23ZÁSAHY54
2GÓLY3
92,00ÚSPĚŠNOST v %94,74

Murín držel v sérii 107 minut neprůstřelnost, až jej na začátku druhé třetiny včerejšího zápasu překonal J. Straka. "Za každého stavu jsem věřil, že sérii hned na první pokus dotáhneme do vítězného konce. Nebyl jsem sice tolik v permanenci, ale udržoval jsem se v herním rytmu," vykládal slovenský brankář domácích. "Ke konci jsme se trochu báli o výsledek, při střele Vostřáka v power play mi přálo i štěstí, ale věděl jsem, že puk třeba i zakousnu, jen abych nedovolil vyrovnání," říkal už s úsměvem po zápase. (kez)

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice